El paratge natural de Barxeta millora les seues condicions amb l’ajuda de la Diputació

La rehabilitació i millora de les condicions del paratge natural ‘Les Salines’, al municipi de Manuel, i de l’espai natural del riu Barxeta, a la localitat homònima de La Costera, ja són una realitat gràcies a les intervencions que s’han dut a terme amb els fons de la Diputació.
El diputat Josep Bort, responsable de Medi Ambient, i els alcaldes de Barxeta, Vicent Mahiques, i Manuel, Josep Antoni Pastor, respectivament, han visitat aquests espais per conèixer les millores aconseguides.

Les intervencions que s’han realitzat han comptat amb una inversió total de 67.500 euros per part de la corporació provincial a través del Programa de Paratges Naturals que desenvolupa l’àrea de Medi Ambient. Aquests fons suposen el 90% del cost global de les dues intervencions.

Concretament, al Paratge Natural del Riu Barxeta s’han realitzat diverses tasques per recuperar l’entorn del tram mig i baix del riu amb una inversió de 33.100 euros. L’ajuntament de Barxeta ha destinat 3.300 euros per a l’execució d’aquestes obres, el 10% del total invertit.

Amb la neteja, desbrossament i retirada dels materials dipositats a les vores per les avingudes d’aigua i d’espècies invasores, aquest espai ha passat de trobar-se en un estat de quasi abandonament a un molt més atractiu i segur. L’entorn, a més, ha sigut reforestat amb diversos exemplars d’espècies autòctones.

No hay comentarios

Dejar respuesta