El Castell de Xàtiva rep més de 9.300 visites durant la Pasqua

El Castell de Xàtiva ha rebut al llarg d’aquestes festes de Pasqua un total de 9.372 visitants, el que suposa un augment del 27,3% respecte al passat 2017, quan en el mateix període es van registrar un total de 7.360 visites.

La diferència principal s’ha produït en la franja que va des del dijous Sant fins el primer dilluns de Pasqua, quan la fortalesa ha rebut un total de 7.125 visitants front a les 5.406 del passat any. En la segona Pasqua les diferències han estat molt més justes: 1.954 front a les 1.922 d’aquest 2018 degudes en part a la pluja. Si al segon dissabte de Pasqua de 2017 es van registrar 559 visites, aquest any han estat sols 246.

A aquest increment de visites ha contribuït el nou punt de venda habilitat al Centre de Recepció de visitants de la Font del Lleó, que ha descongestionat l’afluència al Castell a l’hora d’adquirir les entrades. En total, en la caravana s’han comprat 1.769 entrades (1.444 en la primera Pasqua i 325 en la segona).

El dia de major afluència de gent va ser el diumenge de la primera Pasqua, quan el castell va rebre un total de 2.018 visitants. El passat any, el dia amb major nombre de turistes va ser el Divendres Sant (1.322).

Segons la regidora de Turisme Mariola Sanchis «són unes molt bones xifres d’assistència. Estem potenciant el Castell de Xàtiva com un atractiu turístic de la Comunitat Valenciana i això es veu reflectit en eixe augment del 27% de visitants respecte a la Pasqua del passat 2017. Venim d’un any en el que hem batut rècords i volem que aquesta línia continue en aquest 2018».

Sanchis ha afegit que «aquestes dades venen potenciades per la presència a FITUR de la nostra ciutat i per l’aposta que fem per donar a conèixer el nostre patrimoni, com és el cas del Castell, a més de la posada en marxa de l’APP de Xàtiva Turisme, que ha estat reconeguda i guardonada a nivell nacional».

Els Museus, altre punt de referència

Els Museus i espais culturals xativins també han obert les portes per als turistes durant les festes de Pasqua rebent un total de 667 visites, el que suposa un increment del 86,7% respecte al passat 2017, quan es van rebre 354 visites.

També cal ressaltar la diferència total mensual de l’any passat referent al mes de Setmana Santa i Pasqua respecte a les xifres d’aquest exercici. Durant abril de 2017 van haver un total de 1.978 visites, mentre que en aquests primers dies del mes ja s’han comptabilitzat unes 650, a les que cal afegir les 2.140 del mes de març.

«Aquests passats dies hem tingut un gran flux de visitants a la nostra ciutat amb les entrades als nostres Museus, a Sant Domènec i a tots els espais culturals de la ciutat. Hem de sumar tots els esforços possibles per tal de tindre a Xàtiva com un referent turístic i cultural» ha explicat el regidor de Cultura Jordi Estellés.

No hay comentarios

Dejar respuesta