Ontinyent homenatjarà tres dones referents amb motiu del Dia de la Dona

Ontinyent homenatjarà Alicia Llopis, Susi Torró, Amparo Pérez i Maria Castells al marc de les activitats organitzades al voltant del Dia Internacional de la Dona per la regidoria de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament. El coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, i la regidora de Dona i Igualtat, Paula García, coincidien en destacar la tasca d’estes guardonades “com a dones que han lluitat per canviar les coses”, en una roda de premsa a la qual es donaven detalls de la programació prevista al voltant del Dia de les Dones a la ciutat, i que té entre els “plats forts” una conferència de la monja, teòloga i metgessa Teresa Forcades.

cartellEn la presentació de les activitats, la tècnica d’Infodona, Neus Rubio, repassava els mèrits de les guardonades, posant de relleu el paper de la triatleta Alicia Llopis com a fundadora del club i l’escola de triatló Ontinyent; de la Directora del Centre Ocupacional “Jose Antonio Bodoque”, Susi Torró, pel seu treball i constància en l’àmbit d’atenció a les persones amb diversitat funcional; d’Amparo Pérez com a dona empresària al capdavant del seu negoci de sabateria durant 31 anys; i de Maria Castells pel seu paper destacat en la creació de l’Associació en Defensa de la Integració dels Malats Mentals ADIEM, i de la consolidació i estabilitat del Centre de Rehabilitació i Integració Social CRIS.

Dilluns 7 de març hi haurà un taller-xerrada sobre “realitat boliviana de la igualtat entre gèneres” als instituts de secundària, i dimarts 8 de març tindrà lloc la conferència de Teresa Forcades a les 19:00 al Centre Cultural Caixa Ontinyent. Monja, teòloga, metgessa i escriptora, Teresa Forcades, és coneguda pel seu posicionament crític respecte a les multinacionals farmacèutiques i pel seu activisme polític a Catalunya.

El mateix dia es lliuraran els premis del concurs de cartells al Palau Barons de Santa Bàrbara a les 18:00, i s’obriran vàries exposicions que es podran visitar durant tot el mes: la del concurs e cartells del Dia Internacional de la Dona i altra sobre “Dones a l’art” a la Casa de Cultura; i “Les dones Premis Nobel: Presents i absents” a l’IES l’Estació.

Del 9 al 13 de març es projectarà en diverses sessions la pel·lícula “Les Sufragistes” a les sales de El Teler per part del Cine Club Utiye; i el dia 11, divendres, es lliuraran els reconeixements del Dia de la Dona a l’Hotel Kazar, en un sopar amenitzat per Balls del mon per al que encara es poden adquirir tickets. Dissabte 12 es farà una marxa a Agullent i un dinar de germanor amb participants del projecte “Teixint per la igualtat”, i hi haurà Teatre vers la conciliació amb “Femenino Singular” al Teatre Echegaray a les 22:30, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura.

El 14 de març, dilluns, s’impartirà la Conferència: “San José de Chiquitos (Bolívia), una experiència municipal cap a la igualtat” a càrrec del Fons Valencià per la solidaritat al Saló actes Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Per últim, dissabte 2 d’abril l’escriptora Alicia Millares presentarà el seu llibre “Sin género de dudas” a la ciutat, en una activitat recolzada per l’àrea d’Igualtat de la Diputació de València.

No hay comentarios

Dejar respuesta

6 − cuatro =