La Mancomunitat La Costera-Canal rep quatre tallers d’ocupació per a la joventut

  • Aquests programes estan subvencionats per Labora i cofinançats pel Fons Social Europeu per import de 241.358,40 euros per cada municipi.
  • S’iniciaran el mes de desembre i tindran una duració d’un any.

La Mancomunitat de Municipis La Costera – Canal ha sigut beneficiària de quatre tallers d’ocupació “T’Avalem” en els municipis de Montesa, Vallada, Rotglà i Corberà i Moixent dels quals es beneficiaran més de 50 persones, entre alumnat, personal docent, de direcció i personal administratiu.

La dotació pressupostària ascendeix a 241.358,40 euros per cada taller, més l’aportació que realitza cada municipi -12.000 euros de mitjana aproximadament-. Tots els municipis compten amb un total 10 alumnes en contracte de pràctiques d’1 any de duració i del qual rebran un sou estipulat del mínim interprofessional.

Per a participar en el procés de selecció, les persones hauran d’estar desocupades, tindre entre 16 i 30 anys i estar inscrites en el programa de Garantia Juvenil.

Com a novetat, i a diferència d’anualitats anteriors, enguany prevaldrà la formació, ja que l’alumnat rebrà durant el primer semestre 240 hores de formació reglada amb la finalitat de poder presentar-se a les proves de l’ESO. Una vegada superada aquesta primera fase, accediran a la següent, més pràctica, en la qual ja realitzaran labors in situ, tant en vies públiques com en edificis municipals d’ús públic.

En finalitzar, totes les persones participants que hagen superat ambdós mòduls, obtindran el certificat de professionalitat de nivell I i II en la branca de fàbriques d’obra de paleta i operacions auxiliars d’acabats rígids i urbanització.

«Des de la Mancomunitat apostem una vegada més per l’ocupació, i en aquest cas, per la joventut perquè puga tindre una eixida professional en finalitzar el taller. A més, enguany comptem amb el valor afegit que podran optar a obtindre el títol de graduat en ESO», ha destacat la presidenta de l’entitat Mª José Tortosa, qui ha afegit que «cal recordar que actualment també tenim aprovat un taller conjunt entre diversos municipis que s’iniciarà també a final d’any».

No hay comentarios

Dejar respuesta