El Club Atletisme Xàtiva Orientació en terres murcianes

Els orientadors xativins participen en les proves LACV i LSE en Puerto de la Cadena de Múrcia.

El passat cap de setmana del 6 i 7 de novembre es van disputar dos proves d’orientació. Aquestes proves corresponien a la 8ª i 9ª prova de la Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana (LACV) i a la 4ª i 5ª prova de la Lliga del Sud-Est (LSE) i va estar organitzades pel club Murcia Orientación i acolliren al voltant d’uns 500 orientadors.

El CAX Orientació sols va disputar la prova de Llarga Distància del diumenge 7 de novembre que corresponia a la 9ª LACV i 5ª LSE i que es va celebrar per terres murcianes, en concret en el Puerto de la Cadena de Múrcia. Oscar Barberà, Pepe Prats i Edu Sanchis participaven en la categoria de M-21 Senior B. La cursa va transcórrer per zones de pi de diferents alçades amb una mica de vegetació baixa que de vegades dificultava el desplaçament. A les zones que desapareixia les zones boscoses abundava l’espart, zones de cultiu de fruiters ja abandonats així com una gran quantitat d’arbres significatius fàcilment identificables. El traçat oferia tant navegacions succintes, com altres més precises, comptant amb trams amb lectura molt exacta del mapa i suport de la brúixola en alguns controls.

Els resultats per a la categoria de M-21 Sènior-B en la qual participaren 30 orientadors va ser la següent: Oscar Barberà va finalitzar en la 6ª posició, Edu Sanchis en  la 9ª i Pepe Prats arribava en la 13ª posició. A nivell individual, en la classificació de la categoria M-21B de la LACV, Oscar Barberà continua en la segona posició i Edu Sanchis es queda en la 5ª posició.

Després d’aquestes dues proves, en les quals, l’equip xativí sols a participat en una, el CAX Orientació suma un total de 1.693’52 punts en la LACV i se situa en l’11é lloc de la taula. Mentre que en la Lliga del Sud-Est (LSE), que està organitzada per les Federacions d’Orientació de Múrcia, Castella-La Mancha i el País Valencià, el CAX Orientació suma un total de 776’92 punts i ocupa la 20ª posició en la taula d’un total de 34 equips .