AFA CANALS present al IX Congrés Nacional d’Alzheimer en Vitoria-Gasteiz

La setmana passada es va desenvolupar a Vitoria-Gasteiz el IX Congrés Nacional d’Alzheimer on l’Associació de Familiars i Persones amb Alzheimer i altres Demències de Canals (AFA CANALS)  va ser una de les protagonistes.

Al llarg del mateix, Begonya Faura, directora d’AFA CANALS, juntament amb el catedràtic de la UPV de València, Jorge Sastre, van exposar el treball d’investigació portat a terme a AFA CANALS al llarg d’aquest any. 

L’estudi consistia en el sistema Soundcool el qual va sorgir dels laboratoris de la UPV amb la finalitat de crear amb les tauletes concerts i altres activitats col·laboratives amb música, so, imatge i vídeo en pocs segons.

Segons els resultats obtinguts en l’Associació de Familiars i Persones amb Alzheimer i altres demències AFA CANALS, «Soundcool ajudaria a incrementar la motivació i la creativitat de pacients i potenciaria també la interrelació entre les persones malaltes», comenta Faura.

Cal recordar que l’equip de la UPV va organitzar el passat mes d’octubre la participació de AFA CANALS en la creació visual del concert final del Festival Internacional SOXXI 2021. En ell, els pacients van controlar a distància, des de les instal·lacions del centre, diferents elements, participant en la creació de l’espectacle.

Des d’AFA CANALS es senten molt agraïts per «aquesta col·laboració portada a terme amb la UPV i a l’organització del Congrés Nacional d’Alzheimer de CEAFA per donar-nos l’oportunitat d’exposar el nostre treball al mateix».

No hay comentarios

Dejar respuesta