La Guàrdia Civil deté als lladres de més de vint robatoris en els municipis de Montesa i Vallada

  • El grup havia perpetrat més d’una vintena de robatoris tant en domicilis com en empreses agrícoles, cases de camp, col·legis, instituts, entre altres
  • Per aquests fets s’ha detingut a dos persones i investigat a altres tres

11 de juny de 2024. La Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació BILMO, ha detingut a dos persones i investigat a altres tres per la comissió de més de vint robatoris en els municipis de Montesa i Vallada.

Després de la detecció de diversos robatoris comesos amb un mateix modus operandi en la localitat de Montesa, els guàrdies civils encarregats de la investigació dels delictes van obrir una operació per a tractar de donar amb els culpables. L’operació s’emmarca dins del pla de la Guàrdia Civil per a protegir especialment les poblacions amb pocs habitants.

La metodologia que empraven els lladres va fer sospitar als investigadors que podria tractar-se de persones que residien en les proximitats dels llocs on es cometien els fets delictius. La col·laboració amb les policies locals de Montesa i Vallada, a més d’amb la Unitat Local d’Intel·ligència pertanyent a la comissaria de Policia Nacional de Xàtiva va permetre la identificació de la base d’operacions dels delinqüents.

Es tractava d’un pis ocupat en la localitat de Vallada, que a més s’estava utilitzant com a punt de venda de substàncies estupefaents. Eixa ubicació tenia a més un enganxament il·legal a la línia elèctrica.

Gràcies a les dades obtingudes durant la investigació es van poder practicar dos entrades i registres en les localitats de Vallada i Montesa. Es van poder recuperar molts dels objectes robats, que ja han sigut retornats als propietaris i el valor dels quals ronda els 8.000€. També es va poder desactivar el punt de venda de substàncies.

Desafortunadament, molts dels objectes robats ja s’havien venut en el mercat negre gràcies a una xarxa de receptadores i encobridors que actualment s’està investigant.

El resultat final de l’operació Bilmo es va saldar amb la detenció d’un home i una dona, de 46 i 34 anys respectivament. També es va investigar a tres homes d’entre 67 i 38 anys. Tots ells de nacionalitat espanyola.

Es van aconseguir esclarir més de 40 fets delictius, entre els quals s’inclouen diversos delictes de robatori amb força, de danys, furts, defraudació de fluid elèctric, contra la salut pública (tràfic de drogues), estafa, encobriment i receptació.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta