El PSOE guanya les eleccions Europees a la Costera i la Canal de Navarrés

  • Els socialistes, amb un 37% del vot comarcal, són la primera força política a la Costera i La Canal, guanyant en les dues capitals de Xàtiva i Énguera.
  • El PSOE venç en 15 dels 25 municipis, empata amb el PP en 2 i es manté com a segona força en les localitats restants.

Les eleccions al Parlament Europeu del diumenge 9 de juny es van saldar amb el PSOE com primera força política a les comarques de la Costera i de la Canal de Navarrés i consoliden la tendència de les eleccions generals del 23 J. Els socialistes s’erigeixen com a partit vencedor en les dos capitals de comarca, Xàtiva i Énguera, i arrabassen al PP la primera posició en el municipi de La Granja de la Costera.
Els comicis europeus han deixat una anàlisi interna positiva per a la direcció socialista que encapçala Roberto Granero:el PSOE s’imposa en els municipis amb alcaldes i alcaldesses socialistes, venç en tres municipis amb un primer edil del PP i aconseguix escenaris d’empat tècnic amb els «populars» en els seus feus comarcals. Els resultats del partit del puny i la rosa, amb 13.600 sufragis, se situen en el 37% del vot vàlid. Amb estos resultats, l’Executiva Comarcal, que es reunirà amb promptitud, ja ha començat a treballar per al pròxim cicle electoral, especialment en les municipals de 2027.
En les primeres eleccions del 2024, l’Executiva Comarcal ha volgut destacar la permanència de la base electoral del PSOE a nivell comarcal, especialment en municipis on ara es troben en l’oposició i en els quals, els alcaldes del PP no han obtingut victòries folgades. Per a l’organització, este context «apunta a la possibilitat de reforçar els equips locals i construir alternatives amb expectatives favorables», recordant també que el PSPV-PSOE va aconseguir retindre la presidència de les Mancomunitats pels seus resultats. «En un context de mobilització de la dreta i extrema dreta, ens hem situat com la primera força. La marca socialista resistix i és capaç d’activar-se, en això ens centrarem durant esta legislatura», conclou Granero.
El PSOE és la força més votada en 15 dels 26 municipis.
En l’àmbit local, el PSOE s’ha alçat guanyador en un total de 15 municipis dels 26 que conformen les dos comarques. Havent empatat en 2 d’ells, Vallés (27 vots) i Torrella (34 sufragis). El PP s’ha imposat en 9 poblacions, seguit molt de prop pel Partit Socialista com a segona força.
A la Costera, el PSOE guanya en les localitats de La Font de la Figuera, Moixent, Vallada, Montesa, Cerdà, Rotglà i Corberà, La Granja de la Costera, Novetlè, Xàtiva i Llocnou d’en Fenollet. Un total de 10 dels 19 que la integren. A Barxeta, el PSOE és segona força per 4 vots, mentre que a l’Alcúdia de Crespins solament 40 paperetes separen al PP del PSOE.
A la Canal de Navarrés, per part seua, el PSOE és primera força en 5 dels 7 municipis: Bicorb, Quesa, Bolbait, Xella i Énguera, i és segona força a Anna i Navarrés amb una diferència de 70 i 40 vots, respectivament.

No hay comentarios

Dejar respuesta