Maio i Jon Maia conclouen el festival Música i Lletra de Xàtiva 2024

  • L’edició 2024 del festival Música i Lletra conclourà el divendres 14 de juny al Gran Teatre de Xàtiva amb les propostes de la catalana Maio i el ‘bertzolari’ basc Jon Maia
  • El festival s’ha desenvolupat en sis jornades, del 12 de maig al 14 de juny, i les entrades per l’últim concert estan a la venda al web del Gran Teatre de Xàtiva

Xàtiva 11/06/2024 – El festival Música i Lletra posarà el punt final a esta edició el divendres 14 de juny a les 22.00 hores al Gran Teatre de Xàtiva, amb les veus de la catalana Maio i el bertzolari (versador) basc Jon Maia, un últim doble concert molt esperat per tancar la programació d’enguany.

Amb una versatilitat musical i compromís social que la destaquen a la indústria musical actual, Maio Serrasolsas presenta al MiL el seu segon disc, ‘Suau’, una col·lecció de cançons íntimes, reals i honestes, cançó pop d’autor que fluïx entre l’actitud punk, la música electrònica i les ganes de fer ballar. I per la seua banda, Jon Maia portarà fins a Xàtiva el seu nou treball ‘Kantu berri bat gara liburu’, una continuació de l’antologia publicada en 2021, centrada en la identitat i la transmissió i on predominen les noves cançons.

El Festival Música i Lletra està organitzat per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic Feliu Ventura. Les entrades estan a la venda al web del Gran Teatre de Xàtiva, granteatre.com, i a la taquilla física del teatre de 12.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 hores. L’edició d’enguany també manté els preus populars, amb entrades de 8 a 15€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats.

El festival
Els concerts que encetaven la programació d’esta edició del MiL, amb els dobles concerts de Carles Dénia i Esther i Borja Penalba i Júlia Colom, van exhaurir les localitats disponibles a l’espai modulable del Gran Teatre i van ser tot un èxit de públic. El 26 de maig va tindre lloc el VII Certamen de Joves Cantautores, que en la categoria ‘Al Vent’ a la millor cançó en valencià va guanyar Seserino amb ‘No soc ningú’, i que va comptar amb Rixi Barberà (Alegria de poble) com a presentador. La final del certamen va concloure amb l’actuació de Belda & Sanjosex amb ‘Càntut, cançons de tradició oral’, un projecte que recupera les cançons populars de les comarques gironines. Nacho Mañó & Gisela Renes també van presentar el 2 de juny el seu últim treball discogràfic amb una càlida acollida del públic xativí. El portugués Salvador Sobral va omplir el Gran Teatre per presentar el seu nou disc, ‘Timbre’, en una de les actuacions més esperades d’esta edició del festival.

La il·lustradora valenciana Eixa, nom artístic d’Isa Ruiz Benavent, ha estat enguany l’encarregada d’expressar visualment l’essència del MiL, amb una il·lustració que juga amb la idea estellesiana de ‘la clau que obri tots els panys’, un al·legat per la funció múltiple de la música a les nostres vides: com a expressió, com a eina de lluita, com art viu i com a detonadora d’emocions.

El MiL es consolida any rere any amb cartells aplaudits tant pel públic com per la crítica. Entre els noms que han passat per les seues darreres edicions hi ha veus com Maria Arnal i Marcel Bagès, Vicent Torrent, Maria del Mar Bonet, Ferran Palau, Núria Graham, Paco Ibañez, Clara Peya, Pau Vallvé o Pep Gimeno ‘Botifarra’ entre d’altres. Els il·lustradors valencians dels cartell també formen part dels artistes del festival i les seues gràfiques han estat en mans de Clara Iris, Carles UbeEfe, Elías Taño, Xavier Sellès o Helga Ambak. En els darrers anys, el MiL s’ha consolidat com el festival de referència de la música d’autor a casa nostra, amb visió de servei públic i propiciant un espai per al discurs crític propi de la cultura viva.

No hay comentarios

Dejar respuesta