La FVMP reconeix els 30 anys de treball del Fons Valencià per la Solidaritat

L’associació municipalista per la solidaritat de la Comunitat Valenciana ha rebut un guardó en el marc dels Premis al Bon Govern de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies

València, 8 de març de 2023.- La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), ha lliurat en la gala dels Premis al Bon Govern de l’entitat -guardons que valoren bones pràctiques municipalistes i que tenen com a objectiu promoure polítiques públiques de qualitat en l’àmbit local-, un reconeixement al Fons Valencià per la Solidaritat pels 30 anys de municipalisme solidari a la Comunitat Valenciana i per la seua aportació a la justícia global des de l’àmbit local.

El guardó ha estat recollit per Álvaro Escorihuela, president del Fons i regidor de l’Ajuntament de Vila-real; Verònica Ferri, vicepresidenta del Fons i regidora de l’Ajuntament de Canals; Ramón Soler, secretari del Fons i alcalde de l’Olleria; i Vicent Mahíques, tresorer del Fons i alcalde de Barxeta, i entregat per Diego Gómez, vicepresident primer de la FVMP i alcalde d’Alzira.

A més, en l’acte han participat vocals de la Junta Executiva del Fons, com Rosa Martínez, tinenta d’alcalde de l’Alcúdia; Ferran Lloret, tinent d’alcalde de Pedreguer; Rafa Mateu, alcalde d’Estivella; Vicent Marrades, alcalde de Corbera i Raquel Caballero, regidora de Xàtiva, així com Esteve Ordiñana, gerent del Fons, i Cristina Sancho, tècnica del Fons.

El president del Fons, Álvaro Escorihuela, ha agraït aquest reconeixement com «la valoració de tres dècades de treball per un món just i sostenible des del municipalisme». A més, ha afegit, que «aquest premi és de tots els ajuntaments i totes les mancomunitats que formen part del Fons, ja que materialitzen la seua sensibilitat solidària amb projectes que executa el Fons i que milloren la vida de milers de persones de països empobrits».

Per la seua banda, Esteve Ordiñana, gerent del Fons, ha valorat «l’aposta de les entitats locals de la Comunitat Valenciana per la cooperació internacional municipalista i descentralitzada, amb el valor afegit de la unió des de pluralitat -tant territorial, de mida poblacional com política- per una finalitat comuna, que no és altra que la d’aportar des de l’àmbit local a la justícia global».

La FVMP i el Fons Valencià per la Solidaritat, una aliança per a impulsar el municipalisme solidari a la Comunitat Valenciana

La FVMP i el Fons mantenen vigent des de 2021 un conveni de col·laboració per a optimitzar i impulsar la tasca del municipalisme solidari de la Comunitat Valenciana, dins d’un marc comú d’actuació, com són les localitats de la Comunitat, i amb l’alineació d’un objectiu comú: el foment de polítiques des del municipalisme.

Les finalitats específiques d’aquest conveni són la col·laboració en l’execució de projectes d’educació per al desenvolupament i ciutadania global en la Comunitat Valenciana; l’assessorament i assistència en matèria de cooperació tècnica en projectes de cooperació internacional al desenvolupament; i l’organització i divulgació de manera conjunta d’activitats de foment i defensa de la cooperació internacional al desenvolupament des de l’àmbit local.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 140 entitats locals valencianes sòcies (131 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

No hay comentarios

Dejar respuesta