El Fons Valencià per la solidaritat aprova els projectes de cooperació per a 2016 a la seua Assemblea General de Socis celebrada a Xàtiva. L’Assemblea va aprovar el balanç econòmic de 2015 així com la memòria de gestió de l’entitat.

De la gestió dels projectes cal destacar que en l’exercici passat es van finançar 8 projectes (4 de cooperació, 3 de emergència/ajuda humanitària i 1 d’educació/sensibilització.
Respecte als projectes a finançar per l’entitat en 2016, es van aprovar els següents: “Experts Municipals Voluntaris, V Edició”; “Municipis Solidaris”; “Fons Llavor”; “Enfortiment soci productiu de la Cooperativa de Producció Artesanal Padre Rafael González del Cantón de Biblián” (Equador); “Enfortiment de les polítiques municipals de gènere a San José de Chiquitos” (Bolívia); “Joves Chiquitanos, Chiquitanas, Guarayos i Guarayas construint ciutadania” (Bolívia); “Enfortint l’acció política de les dones” (Bolívia); “Fons d’ Emergències i Acció Humanitària”; “Beques d’estudi al Centre Educatiu San Rafael de Copacabana (Colòmbia).
El total del cost dels projectes aprovats és de 331.487,94

image-2016-07-01 (1)Xelo Angulo, Presidenta del Fons Valencià, es mostrà satisfeta amb el treball desenvolupat al llarg del 2015 “malgrat la crisi econòmica que encara afecta i de manera general els ajuntaments, sumat a la falta de voluntat política, el descrèdit de la cooperació valenciana pels casos de corrupció, el fet de posar a competir la pobresa local amb la pobresa global, el Fons, com entitat municipalista per la cooperació i de lliure adscripció, ha aconseguit continuar amb el seu treball i convertir-se en un actor destacat dins el marc de la cooperació valenciana”.
Angulo marca com a reptes per a la legislatura: “l’increment del pressupost de l’entitat; l’ampliació del nombre de països i processos de col·laboració; el creixement en el nombre de socis del Fons i la vinculació dels mateixos a l’activitat de l’entitat; i el creixement i enfortiment de les relacions institucionals”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × uno =