Énguera presenta la I Edició de la Fira de l’Oli que se celebrarà del 6 al 8 d’octubre

L’Ajuntament d’Énguera amb la col·laboració de la Cooperativa Campoenguera, Comerços d’Énguera i La Diputació de València, organitzen la I Edició de la Fira de l’Oli els dies 6, 7 i 8 d’Octubre.

Ana Martínez

Divendres passat 10 de setembre va tindre lloc a Énguera la roda de premsa de presentació de la I Edició de La Fira de l’Oli.
Van participar Matilde Marín, Alcaldessa d’Énguera, Enrique Pedrón, president de la Cooperativa Campoenguera, Paloma Aparacio directora de la Cooperativa Campoenguera i Miguel Sanchiz gestor de l’Associació de comerços de la localitat i van explicar com es desenvoluparà aquest esdeveniment gastronòmic, turístic i cultural que per primera vegada es realitza a Énguera.

La Fira de l’Oli se celebrarà a Énguera els dies 6,7 i de 8 d’octubre.
Durant tres dies Énguera rebrà la vista de milers de persones que podran conéixer el procés de l’elaboració de l’oli des de la recol·lecció en els seus horts fins a la seua presentació final i embotellament en la Cooperativa.

L’oli d’oliva és considerat com un dels productes més beneficiosos per a la nostra salut i el talismà de la dieta mediterrània.

Tal com va comentar l’alcaldessa d’Énguera, Matilde Marín:» l’ajuntament està convençut de la importància de l’economia circular, aquest ha sigut un dels motius que ens anima a realitzar aquesta fira. I entenem també que aquest projecte ajudarà a dinamitzar l’estratègia cultural i econòmica d’Énguera «. L’alcaldessa, posa en valor la dificultat que tenen les comarques de l’interior, concretament Énguera, perquè el turisme arribe fins a aquestes zones.

La inversió econòmica inicial amb la qual compta la I Fira de l’Oli és de 50.000 euros, aportació de recursos propis de l’Ajuntament d’Énguera. A més, compta amb el suport de La Diputació de València.
L’alcaldessa afirma que: “un dels propòsits de la Fira és que forme part del calendari oficial de fires gastronòmiques i turístiques de La Comunitat Valenciana”.

Marín apunta que: “aquesta I Edició de la Fira manifesta la importància i particularitat del producte en la zona, ja que és rar que hi haja un veí d’Énguera que no tinga un tros de terra on es cultiven unes oliveres. La comercialització i la defensa de l’oli és un suport molt important per a les economies familiars“

Des de la Cooperativa Campoenguera, ressalten la bona gestió que fan diàriament per a la comercialització del seu oli i el gran potencial humà amb el qual compten.
Énguera compta amb una població de cinc mil habitants, dels quals dos mil són socis de la Cooperativa, un alt percentatge de la població.

L’Associació de comerços d’Énguera, que compta amb cinquanta socis que continuen apostant pel municipi, també participa de manera activa en la Fira amb la venda de productes de la zona i en el cas de la restauració, elaborant menús per als visitants, l’ingredient principal dels quals serà l’oli d’oliva.

La Fira de l’Oli es realitzarà en una superfície de 4.450 metres quadrats on expositors, professionals, xefs, tècnics en olivicultures, zona infantil…

No hay comentarios

Dejar respuesta