El departament de Salut Xàtiva-Ontinyent porta ja administrades 102.398 vacunes

Des que es va iniciar la vacunació contra la covid 19 i fins al darrer divendres el departament de salut Xàtiva-Ontinyent ha administrat un total de 102.398 vacunes. Més del 37% de la nostra població ha rebut a hores d’ara al menys la primera dosi i d’ells el 17% ja tenen la pauta completa de vacunació.

Per edats, les persones amb més de 80 anys están practicament vacunades en la seua totalitat, també les persones amb patología de risc establerta en el protocol de vacunació, la totalitat de residents i professionals de centres socio-sanitaris i cuasi la totalitat del personal sanitari.

A partir de demà dimarts per la vesprada s’obrin huit centres de vacunació més al departament (Moixent, La Pobla Llarga, Canals, Beniganim, l’Olleria, Albaida, Chella i Castelló), que es sumen als centres de Xàtiva i Ontinyent i als punts de vacunació remota i de proximitat per a les zones més disperses geográficament (Fontanars dels Alforins, Bocairent, Summacarcer i Navarrés)
En total als 10 centres de vacunació massiva s’han citat 8.299 persones per a inocular primera dosis de Pfizer a una cohort d’edad que va des de les nascudes en 1962 fins a 1966 al que es suma també les persones d’altres edats que per alguna causa no han pogut rebre la citació anteriorment.

A aquestes vacunes s’han de sumar les segones dosis iles dosis úniques de la vacuna de Janssen que van a administrar-se als centres de salut dels punts remots.

La vacunació está duent-se a efecte amb els recursos humans propis (facultatius, infermeria, auxiliars administratius) del área d’atenció primària del departament i en instal·lacions que han prestat els distints ajuntaments que s’encarreguen del seu manteniment i dotació de personal de suport als sanitaris que participen en la que será la setmana amb major nombre de vacunes administrades de tot el periode que de vacunació fins ara.

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece + diez =