Superades les 200 ajudes directes per a la reactivació econòmica de Xàtiva

També s’ha aprovat el pagament de deu sol·licituds vinculades al sector faller de la ciutat per un import de 20.000 euros

La Junta de Govern de Xàtiva ha aprovat aquest dilluns onze noves sol·licituds referents a les ajudes directes «Reactivem Xàtiva», amb una inversió total de 18.292 euros.

Amb aquestes noves subvencions, la xifra total ascendeix a les 120 sol·licituds vinculades a les ajudes del Reactivem Xàtiva i destinades íntegrament al sector de l’hostaleria i als centres esportius de la ciutat que van haver de tancar el passat mes de gener degut a les resolucions del 5 i el 19 de gener de 2021 de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i que van comportar el tancament perimetral de Xàtiva. En total són 194.969 euros els invertits directament per a aquest tipus d’ajudes directes.

D’altra banda, s’han desestimat dues sol·licituds, una per no presentar la documentació després d’un requeriment per part municipal, i altra per no justificar el cessament de l’activitat durant el període estimat per a aquestes ajudes.

Cal recordar que a més de les 120 subvencions «Reactivem Xàtiva», l’Ajuntament ha aprovat pel moment un total de 81 ajudes Parèntesi del Pla Resistir, amb una inversió total de 203.860 euros. D’aquesta manera ja són un total de 201 les assignacions destinades a la reactivació econòmica dels negocis i establiments de la ciutat, per un import total de 398.829 euros.

Aprovat el pagament als negocis del sector faller

D’altra banda, aquest dilluns també s’han aprovat 10 ajudes directes per als negocis vinculats al sector faller, amb un import de 2.000 euros per a cadascun, el que suposa una inversió total de 20.000 euros.

Les subvencions estaven destinades específicament als negocis que tenen a les falles com a motor econòmic principal, com ara els artistes fallers, els indumentaristes i els pirotècnics de la ciutat, per tal de contribuir al manteniment de la seua activitat i ocupació tractant de frenar la reducció d’ingressos dels darrers mesos i facilitar-los el compliment de les seues obligacions empresarials.

«Aquest és un pas més dins del programa Reactivem Xàtiva per tal d’ajudar a un sector molt afectat per la paralització de la festa fallera a la nostra Comunitat», ha manifestat la regidora de Falles Maria Beltrán, qui ha indicat que «des de l’Ajuntament sempre hem volgut recolzar a aquests negocis per a que continuen fent la seua gran tasca a la ciutat emmarcada en la nostra festa valenciana».

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × 4 =