Xàtiva Unida: L’impuls econòmic de la ciutat necessita més recursos per part de l’ajuntament

Xàtiva Unida insta a sumar 1,3 milions d’euros més per fomentar el consum en el comerç local

El govern municipal sols incorpora 700.000 € d’un total de 2 milions disponibles del romanent pressupostari

En el plenari extraordinari celebrat aquest divendres, Xàtiva Unida ha votat abstenció en el punt referent Pla Director de Reactivació Social i Econòmica. Des d’aquesta formació política afirmen que «ara més que mai cal una planificació seria i rigorosa per tal de pal·liar els estralls econòmics i socials produïts per la COVID-19». Això no obstant, i segons ha manifestat el seu cap Miquel Lorente, el sentit de l’abstenció obeeix a qüestions de forma i de fons. És un pla sense consens, ja que no respon a les dinàmiques de treball que s’han celebrat fins ara i en què han estat present, a banda dels partits polítics, els sindicats i organitzacions empresarials, per tal com no s’ha tingut en compte les diferents aportacions, no hi ha hagut debat ni acord.

L’Administració pública ha de ser més transparent que mai

A més, és un Pla en què les xifres que es publiciten no tenen res a veure amb la realitat. Per exemple, s’afirma que l’Ajuntament incentivarà el consum en el comerç local amb 400.000 euros en bons, cosa que no és certa, ja que la institució municipal només n’aportarà 200.000, els altres els posaran els consumidors. A més, la xifra global de pressupost que es mobilitzarà també és enganyosa. Només seran 3,4 milions d’euros i no 7,9 milions. Xàtiva Unida pensa que ara no és el moment d’enganyar a la ciutadania, de fer tripijocs, sinó tot el contrari és un moment en què l’administració pública ha de ser més transparent que mai.

Sols s’incorporen 700.000 € dels 2 milions disponibles del romanent pressupostari

Des de Xàtiva Unida entenem que la no incorporació de l’1,3 milions d’euros restants del romanent pressupostari per crear fluxos és un error «si no és ara, quan? Si no és ara, per quin motiu? Si no és ara, per què es vol incorporar en posteriors exercicis» es pregunten des d’aquesta formació. Aquesta no és una imposició tècnica, ni legal, sinó que és una decisió amb una forta càrrega política donat que la mateixa Unió Europea ha anunciat la suspensió general de les seues normes d’estabilitat pressupostàries.

El sector comercial representa el 93,98% de l’economia local i ocupa a 9.206 treballadores i treballadors. A més, aquest sector és molt procliu a patir l’impacte de les crisis econòmiques per això ens retirem en sumar 1,3 milions d’euros, provinents del romanent, per als abonaments i així poder injectar junt amb l’aportació dels consumidors 2,6 milions d’euros en el comerç local.

És fonamental actuar de forma valenta i decidida

Per a Xàtiva Unida és fonamental actuar ja, de forma valenta i decidida i, per això, ja el dia 30 de març va presentar un Pla amb tota una bateria de propostes per tal d’activar l’economia de Xàtiva i fer front a la crisi social. Per això, també, ha votat favorablement a totes les mesures que el govern de la ciutat ha anat aprovant en aquest sentit de forma lleial i coherent. Tanmateix, com va dir l’altre dia Ximo Puig, lleialtat no significa submissió.

No hay comentarios

Dejar respuesta