Xàtiva suspèn les Falles 2020 pel coronavirus

COMUNICAT OFICIAL JLF DE XÀTIVA 15 DE MAIG DEL 2020

Reunits en Junta General Extraordinària, via telemàtica, amb la presència de l’il·lustríssim Alcalde de la Ciutat i president nat de la JLF de Xàtiva, Roger Cerdà i Boluda, la regidora de falles Maria Beltran i Ferrero, l’executiva de la Junta Local Fallera i els representants de totes les comissions de la ciutat, amb motiu de tractar el desenvolupament de la situació actual referent a les falles de la ciutat, s’apleguen als següents acords:

Primer.- Anul·lar definitivament la celebració de la Setmana Fallera de l’exercici 2019-2020 en vista de la incertesa que es viu en l’actualitat sobre el desenvolupament de la pandèmia que en l’àmbit mundial ens afecta.

Segon.- Donar per tancat l’exercici 2019/2020 a les falles de la ciutat i donar inici el 2020/2021.

Tercer.- Aprovar la continuïtat per a l’exercici 2020/2021 de les representants oficials de la nostra festa, com són les Falleres Majors de Xàtiva, la seua Cort d’Honor i acompanyants, com també a la resta de representants de les comissions de la ciutat.

Quart.- Tractar i aprovar en una pròxima assemblea general de la Junta Local Fallera de Xàtiva la concreció de les mesures extraordinàries a aplicar al nou exercici 2020/2021.

El consistori municipal, junt amb l’executiva de la Junta Local Fallera de Xàtiva, i les dènou comissions de la ciutat volen mostrar la seua tristesa per haver hagut d’aplegar a prendre aquesta decisió, meditada i consensuada, pensant en el bé comú, i seguint les recomanacions de les entitats sanitàries.

Les falles de la ciutat, des de la seua aparició, hem lluitat per preservar la història i les tradicions del poble Valencià, i a pesar dels impediments que hem tingut al llarg del temps, sempre ens hem refet i aquesta vegada no serà diferent.

Des de hui continuem treballant en conjunt, tots els fallers de la ciutat, per a seguir demostrant perquè les falles som patrimoni cultural immaterial de la humanitat.

Estarem al costat de tots els que formen part de la festa, perquè tots som igual d’importants i necessaris per a continuar fent possible que els carrers de Xàtiva s’òmpliguen d’alegria i color, de pólvora i música, d’aromes de flors, de monuments, de records i tradició.

No hay comentarios

Dejar respuesta