Xàtiva Unida critica el baix nivell d’execució del pressupost municipal

A tres mesos perquè finalitze l’any no s’ha executat ni la meitat del pressupost municipal

El govern conformat per PSOE i CS és incapaç d’executar les seues pròpies polítiques, suplint la seua mala gestió amb el seu aparell propagandístic

El portaveu de Xàtiva Unida a l’Ajuntament, Miquel Lorente, ha assenyalat la situació de paràlisi en la que viu instal·lat l’equip de govern i com a conseqüència la “incapacitat” per a gestionar l’execució pressupostària de la ciutat. Xàtiva Unida complint amb les seues funcions de fiscalització ha demanat l’estat d’execució del pressupost municipal i la sorpresa ha estat que en el mes de setembre sols s’ha executat un 45,76% del total de pressupost. “Una vegada més, els fets evidencien que el govern conformat per PSOE i CS és incapaç d’executar les seues pròpies polítiques, suplint la seua mala gestió amb molta propaganda”, afegeix Lorente.

L’edil va asseverar que, “el nostre Ajuntament suspèn en la despesa, és a dir l’actual govern no és capaç de gastar-se tots els diners que té en el seu pressupost; és la traducció de la incapacitat de generar fluxos econòmics amb la injecció del pressupost municipal en el circuit econòmic de la ciutat. Sent un clar exemple el nivell d’execució de la partida d’inversions que està pràcticament sencera donat que encara queda un 80% per executar”. Segons el parer del grup municipal de Xàtiva Unida, davant la crisi econòmica que afronta la ciutat, “tenim un ajuntament que continua parlant d’estalvi; a l’alcalde li és igual que hi haja Covid o que no n’hi haja, perquè continua pensant en estalviar per arribar al final de la legislatura amb el màxim de recursos possibles”.

“Quan totes les institucions, i tothom, parlen fins i tot d’endeutar-se per a ser capaces de, amb la seva inversió pública, generar ocupació a la ciutat, l’alcalde Cerdà presumeix de què estalvia i no gasta diners. Ens resulta una valoració més que lamentable, com diem, en una època en la qual s’espera que l’administració pública i els seus gestors siguen capaços de liderar la creació de llocs de treball i la inversió en la millora de les infraestructures a la ciutat”, conclou la formació xativina.

No hay comentarios

Dejar respuesta

once − 1 =