Xàtiva es transforma aquesta setmana en capital dels escacs

Sant Domènec acull fins diumenge el V Open Internacional organitzat pel Club Escacs Xàtiva

L’antic convent de Sant Domènec es vesteix de gala aquesta setmana per a acollir la cinquena edició del Open Internacional d’escacs Ciutat de Xàtiva. El campionat va celebrar les seues tres primeres edicions a l’Hotel Murta, però va haver d’emigrar l’any passat a causa del tancament de l’establiment.

Pablo-Cruz-Lledo-escacsEl torneig ha igualat el nombre de jugadors de la passada edició, amb uns setanta participants, destacant el mestre internacional Pablo Cruz Lledó (2442 d’ELO), guanyador de dues edicions junt a altres dos subcampionats; al qual segueixen el Gran Mestre anglés James Plaskett (2417) i el Mestre Internacional Antonio Granero (2370).

L’Open constarà de nou rondes, celebrant-se una cada dia de dilluns a divendres a les 16.30 de la vesprada, mentre que el dimarts i el dijous hi haurà doble sessió amb partides al matí a partir de les 10.30 hores.

Fed.-Ajedrez-2-escacsLes dues últimes rondes seran dissabte i diumenge a partir de les 10 del matí. En el torneig hi haurà un total de 1.750 euros en premis, dels quals 500 seran per al vencedor. El segon i el tercer classificat s’emportaran 290 i 200 euros respectivament. També hi haurà trofeus, junt a altres premis econòmics, per als dos primers classificats amb ELO inferior a 2050, ELO inferior a 1850 i ELO inferior a 1650. A més, els dos primers classificats del Club Escacs Xàtiva, així com els sub-16, sub-14, sub-12 i sub-10 també rebran un guardó.

Com és habitual, l’accés a la sala per als aficionats és totalment gratuït i els primers taulers seran retransmesos en directe a través de les principals plataformes online d’escacs a nivell mundial. El lliurament de trofeus tindrà lloc una vegada finalitzada l’última ronda, a partir del diumenge al migdia.

No hay comentarios

Dejar respuesta