Xàtiva sol·licitarà les ajudes per reparar els desperfectes ocasionats pel pas de la DANA

Dimarts va tindre lloc una reunió a la Subdelegació de Govern de València amb les distintes Administracions i els municipis afectats

El regidor de Conservació del Medi Urbà i Serveis Públics Ricardo Martínez, va participar el passat dimarts en una reunió programada a la Subdelegació de Govern de València per part de Protecció Civil, per tal de marcar el full de ruta per a respondre als efectes de la DANA que va tindre lloc el passat mes de setembre al nostre territori.

En la reunió van participar, entre d’altres, membres de la Diputació de València, de la Generalitat Valenciana, de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, del Ministeri de Foment, de Protecció Civil i dels municipis afectats pel pas d’aquest fenomen.
En la reunió es van donar a conèixer tota la informació referent a la documentació, les lleis i els terminis respecte a les ajudes que poden rebre els afectats per part de les diferents Administracions.

En concret hi ha dos tipus d’ajudes, una vinculada a les Despeses d’Emergència, que cobreixen el 100% de les destrosses ocasionades per la DANA i a les que també poden acollir-se particulars, sent la data límit el proper 20 de novembre; i altre tipus d’ajudes, més flexibles en el termini per sol·licitar-les, destinades a les infraestructures afectades i en les que es cobreix el 50% de la despesa total.

«A Xàtiva anem a intentar acollir-nos als dos tipus d’ajudes. En les d’emergència contemplarem algunes reparacions com la del pont de la Casa de la Llum i algunes actuacions per tal de desembrossar camins i reposar canonades que s’han trencat. No obstant, hem de ser conscients de que a la nostra ciutat els danys en les infraestructures no han estat tan greus com en altres localitats», ha manifestat el regidor de Conservació del Medi Urbà i Serveis Públics, Ricardo Martínez.


En Castellà:

Xàtiva solicitará las ayudas para reparar los desperfectos ocasionados por el paso de la DANA

El martes tuvo lugar una reunión en la Subdelegación de Gobierno de Valencia con las distintas Administraciones y los municipios afectados

El concejal de Conservación del Medio Urbano y Servicios Públicos Ricardo Martínez, participó el pasado martes en una reunión programada en la Subdelegación de Gobierno de Valencia por parte de Protección Civil, para marcar la hoja de ruta para responder a los efectos de la DANA que tuvo lugar el pasado mes de septiembre a nuestro territorio.
En la reunión participaron, entre otros, miembros de la Diputación de Valencia, de la Generalitat Valenciana, de la Confederación Hidrográfica del Júcar, del Ministerio de Fomento, de Protección Civil y de los municipios afectados por el paso de este fenómeno.
En la reunión se dio a conocer toda la información en lo referente a la documentación, las leyes y los plazos respecto a las ayudas que pueden recibir los afectados por parte de las diferentes Administraciones.


En concreto hay dos tipos de ayudas, una vinculada a los gastos de Emergencia, que cubren el 100% de los destrozos ocasionados por la DANA y a las que también pueden acogerse particulares, siendo la fecha tope el próximo 20 de noviembre; y otro tipo de ayudas, más flexibles en el plazo para solicitarlas, destinadas a las infraestructuras afectadas y en las que se cubre el 50% del gasto total.


«En Xàtiva vamos a intentar acogernos a los dos tipos de ayudas. En las de Emergencia contemplaremos algunas reparaciones como la del puente de la Casa de la Llum y algunas actuaciones para habilitar caminos y reponer cañerías que se han roto. No obstante, tenemos que ser conscientes de que en nuestra ciudad los daños en las infraestructuras no han sido tan graves como en otras localidades», ha manifestado el concejal de Conservación del Medio Urbano y Servicios Públicos, Ricardo Martínez.

No hay comentarios

Dejar respuesta