Xàtiva reuneix a vora 500 professionals sanitaris en les XII Jornades d’atenció i cura d’úlceres

La cita, organitzada pel Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, s’ha celebrat al Gran Teatre

El Gran Teatre de Xàtiva ha acollit aquest dijous la XII Jornada d’Atenció i Cura d’Úlceres, organitzada pel CATIC (Comissió d’Atenció i Cura en la Prevenció del Deteriorament de la Integritat Cutània) del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent amb el títol «Pas a pas», i de la que han participat vora 500 professionals de la sanitat.

L’acte d’inauguració d’aquesta jornada ha estat presidit per l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, el Director General de Gestió Sanitària de la Generalitat Valenciana Julio Fernández, la gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent Margarita Llaudes i la directora d’Infermeria del Departament, Rosa Antonio.

jornada-sanitaria-ulceres2L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha declarat sentir-se «orgullós de que el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent siga tot un referent a nivell autonòmic en la realització d’aquestes Jornades, amb un gran recorregut dins del sector de la Infermeria, i en les quals hi ha que seguir apostant». Cerdà també ha destacat que «és fonamental que la Sanitat Pública compte amb uns professionals preparats i actualitzats en una patologia recurrent, sobre la que s’ha de treballar de manera permanent».

Per la seua part, el Director General de Gestió Sanitària Julio Fernández ha assegurat que aquestes Jornades són «l’exemple perfecte de com s’han de fer bé les coses», al temps que ha reivindicat el compromís de la Conselleria de Sanitat en la cerca de fórmules per tal de potenciar e incrementar la investigació i les ajudes per poder assistir a Jornades i Congressos com el que ha tingut lloc hui a Xàtiva. «És important normalitzar aquestes activitats addicionals al treball diari, fomentant la formació durant tota la vida laboral», ha afegit.

La gerent del Departament de Salut, Margarita Llaudes, també ha felicitat al CATIC per l’organització i ha recordat que el Departament compta amb 2 hospitals i 72 centres de salut i consultoris «que tenen l’objectiu comú de tractar a la població d’aquestes comarques». Llaudes ha reconegut també que en els seus 30 anys de professió sempre ha admirat «als infermers i infermeres que treballen aquest aspecte en els diferents centres sanitaris».

Durant la Jornada han tingut lloc ponències i taules redones referents a l’atenció i cura d’úlceres, com ara l’actualització del coneixement en superfícies especials, la prevenció i cura des de l’interior, les úlceres Kennedy, la biologia i cicatrització, el diagnòstic i tractament o la presentació de la plataforma Helcos. La cita ha finalitzat amb una entrevista amb experts i la posterior entrega de premis i clausura.
Entre els ponents es trobaven, entre d’altres, el Doctor en Infermeria i docent Iván Julián, la doctora en Medicina especialista en Dermatologia Elena Conde, el director del GNEAUPP (Grup Nacional per a l’Estudi i Assessorament en Úlceres per Pressió i Ferides Cròniques) Justo Rueda o el doctor en infermeria Pablo López.


En Castellà:

Xàtiva reune a cerca de 500 profesionales sanitarios en las XII Jornadas de atención y cuidado de úlceras

La cita, organizada por el Departamento de Salut Xàtiva-Ontinyent, se ha celebrado en el Gran Teatro

jornada-sanitaria-ulceres3El Gran Teatro de Xàtiva ha acogido este jueves la XII Jornada de Atención y Cuidado de las Úlceras, organizada por el CATIC (Comisión de Atención y Cuidado en la Prevención del Deterioro de la Integridad Cutánea) del Departamento de Salud Xàtiva-Ontinyent con el título «Paso a paso», y de la que han participado cerca de 500 profesionales de la sanidad.
El acto de inauguración de esta jornada ha sido presidido por el alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, el Director General de Gestión Sanitaria de la Generalitat Valenciana Julio Fernández, la gerente del Departamento de Salud Xàtiva-Ontinyent Margarita Llaudes y la directora de Enfermería del Departamento, Rosa Antonio.


El alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha declarado sentirse «orgulloso de que el Departamento de Salud Xàtiva-Ontinyent sea todo un referente a nivel autonómico en la realización de estas Jornadas, con un gran recorrido dentro del sector de la Enfermería, y en las que hay que seguir apostando». Cerdà también ha destacado que «es fundamental que la Sanidad Pública cuenta con unos profesionales preparados y actualizados en una patología recurrente, sobre la que se tiene que trabajar de manera permanente».


Por su parte, el Director General de Gestión Sanitaria Julio Fernández ha asegurado que estas Jornadas son «el ejemplo perfecto de cómo se tienen que hacer bien las cosas», al tiempo que ha reivindicado el compromiso de la Conselleria de Sanidad en la búsqueda de fórmulas para potenciar e incrementar la investigación y las ayudas para poder asistir a Jornadas y Congresos como el que ha tenido lugar hoy en Xàtiva. «Es importante normalizar estas actividades adicionales al trabajo diario, fomentando la formación durante toda la vida laboral», ha añadido.


La gerente del Departamento de Salud, Margarita Llaudes, también ha felicitado al CATIC por la organización y ha recordado que el Departamento cuenta con 2 hospitales y 72 centros de salud y consultorios «que tienen el objetivo común de tratar a la población de estas comarcas». Llaudes ha reconocido también que en sus 30 años de profesión siempre ha admirado «a los enfermeros y enfermeras que trabajan este aspecto en los diferentes centros sanitarios».


Durante la Jornada han tenido lugar ponencias y mesas redondas referentes a la atención y cuidado de úlceras, como por ejemplo la actualización del conocimiento en superficies especiales, la prevención y el cuidado desde el interior, las úlceras Kennedy, la biología y cicatrización, el diagnóstico y tratamiento o la presentación de la plataforma Helcos. La cita ha finalizado con una entrevista con expertos y la posterior entrega de premios y clausura.
Entre los ponentes se encontraban, entre otros, el Doctor en Enfermería y docente Iván Julián, la doctora en Medicina especialista en Dermatología Elena Conde, el director del GNEAUPP (Grupo Nacional para el Estudio y Asesoramiento en Úlceras por Presión y Heridas Crónicas) Justo Rueda o el doctor en enfermería Pablo López.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciseis − 11 =