La 5a Trobada de Professorat de Valencià se celebra aquest divendres i dissabte a Xàtiva

L’activitat formativa, homologada per la Conselleria d’Educació, està impulsada per la Fundació Bromera amb la col·laboració dels ajuntaments de Xàtiva, Alzira i Gandia i d’Escola Valenciana

Xàtiva acull aquest divendres i dissabte la 5a Trobada de Professorat de Valencià, que tindrà lloc a la Casa de Cultura del municipi amb el títol «Escriptura creativa a l’aula». La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és l’encarregada d’organitzar l’activitat, en estreta col·laboració amb els ajuntaments de Xàtiva i Alzira, l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de l’Ajuntament de Gandia i Escola Valenciana.

Les jornades, homologades per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, començaran el divendres 29 a les 17 h amb la ponència «Escriure per crear a l’època d’Internet», a càrrec del doctor en Didàctica de la Llengua Daniel Cassany, autor de més de 16 monografies i un centenar d’articles científics sobre l’ensenyament de la llengua. A continuació, l’escriptora i comunicadora Fani Grande impartirà un taller sobre com iniciar l’alumnat en l’escriptura creativa a través de tècniques narratives.

L’endemà, la trobada es reprendrà a les 9 h amb la ponència «La construcció del relat i els personatges», a càrrec de l’escriptor i periodista Xavier Aliaga. Després hi haurà un diàleg entre el poeta i traductor Marc Granell i Josep Antoni Fluixà, escriptor i director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, sobre el procés creatiu en la poesia. Tancaran la jornada representants de la Fundació Sambori i la Comissió Cívica Vicent Marçà, que parlaran sobre els premis que convoquen anualment per a estimular l’escriptura als centres educatius: el Premi Sambori i el Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà, respectivament.

Els inscrits en l’activitat formativa gaudiran en exclusiva d’un concert de Pep Gimeno «Botifarra», que tindrà lloc el divendres a les 20 h, i de la ruta turística «Xàtiva Monumental», que s’iniciarà el dissabte a les 16 h.

No hay comentarios

Dejar respuesta