Xàtiva ret homenatge a les víctimes del bombardeig de l’estació

Un gran nombre de veïns així com representants de l’Ajuntament de Xàtiva, es donaren cita diumenge, a la plaça de l’Estació de Xàtiva, per tal de participar en el memorial a les víctimes del bombardeig de l’estació de 1939, acte que finalment va ser organitzat per la Regidoria de Memòria Històrica del Consistori.

El periodista xativí Josep Lluís Fitó va ser l’encarregat de conduïr l’acte i la intervenció principal de l’homenatge va estar a càrrec de Toni Morant, professor de la Universitat de València, membre de l’aula d’Història i Memòria Democràtica de la Facultat d’Història.

IMG_0653A més a més, l’acte va comptar amb altres intervencions com  la de Matías Alonso, president de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de València; Filippo Carcassola, president de l’Associació Espai Itàlia de València i Rosa Pérez Garijo, vicepresidenta de la Diputació de València. L’homenatge va ser tancat amb el discurs de l’alcalde Roger Cerdà, que va donar les gràcies a tots els ciutadans i ciutadanes que en aquests últims anys han organitzat l’acte en memòria de les víctimes del bombardeig, «a tots ells des de aci vull donar les gràcies per haver mantingut la flama de la memòria encesa».

A banda, el cantautor de Cocentaina, Andreu Valor, va interpretar algunes peces musicals i el poeta Vicent Camps va realitzar una lectura de poemes. També participaren la Muixeranga de Xàtiva i la colla de dolçaina i tabalet La Socarrada.

No hay comentarios

Dejar respuesta