Xàtiva rep una subvenció de 50.000 euros per a realitzar activitats extraescolars i de suport educatiu

L’ajuda fomenta accions dirigides a la població escolar d’entre 3 i 18 anys per compensar els efectes negatius del confinament per la Covid-19

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut una subvenció de 49.914 euros per part de la Sotdirecció General d’Innovació i Qualitat Educativa destinada a la realització d’activitats de suport educatiu i altres activitats extraescolars, culturals i esportives.

Les ajudes estan dirigides a fomentar en concret activitats dirigides a la població escolar d’entre 3 i 18 anys per a compensar els efectes negatius del confinament com a conseqüència de la pandèmia.

En el cas de Xàtiva, el projecte engloba una oferta variada d’activitats educatives, culturals, mediambientals, esportives i d’oci, en el qual s’han implicat els diferents equips tècnics de les regidories, així com també empreses adjudicatàries, famílies i centres educatius. «Ha sigut un projecte molt ambiciós. Treballem de manera coordinada per tal de poder oferir moltes activitats per a la població infantil i juvenil, amb activitats que ja s’han anat desenvolupant durant l’estiu i altres que aniran duent-se a terme en aquest curs 2020-2021», ha manifestat la regidora d’Educació Lena Baraza.

Pel que fa al programa per a joves d’oci educatiu i formatiu, s’ofereixen activitats com ara «Estiu Actiu», l’Escola d’Estiu Municipal, l’Escola de Nadal 20-21, l’Escola de Pasqua 2021 o les Nits a la fresca, mentre que en l’apartat mediambiental s’inclouen rutes interpretatives teatraltizades per al paratge natural de la Cova Negra i també experiències per a la reconnexió amb la natura als espais naturals de la ciutat.

D’altra banda, en l’àmbit esportiu, s’han inclòs l’Escola Esportiva d’Estiu, les activitats de la piscina coberta en la temporada 20-21 i l’activitat «Aprén a fer esport», vinculada a les Escoles Esportives municipals.

«Estem molt contents i contentes de rebre aquesta ajuda, perquè ens permet no cessar l’activitat en la població més menuda de la nostra ciutat», ha explicat Baraza, qui ha recordat que totes les activitats descrites en aquest projecte estan supeditades a la normativa de Sanitat i Educació vigent en el moment de la seua realització.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres + 13 =