Xàtiva rep 150.000 euros per al seu Pla d’Inserció Sociolaboral al barri del Carme

Xàtiva ha rebut una subvenció de 148.828,48 euros per a la posada en marxa d’un pla d’inserció social al barri del Carme. Es tracta d’unes ajudes provinents dels Fons Socials Europeus, la finalitat de les quals és aconseguir la implantació d’itineraris per a la inclusió activa de persones en risc o en situació d’exclusió social. Aquesta ajuda de prop de 150.000 euros permetrà la contractació de personal de reforç per als serveis socials de l’Ajuntament, com un psicòleg, un integrador social i un oficial d’obra.

roger-y-chelo-1-diaridigital.esL’alcalde Roger Cerdà ha manifestat que “és un orgull haver rebut aquesta ajuda per part de la Generalitat, ja que evidencia el bon treball fet des del departament de Benestar Social. És un suport directe a les polítiques socials de l’Ajuntament”.

Per la seua banda, la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha informat que “és un programa ambiciós que busca anar més enllà del Programa d’Integració, contemplant el treball com a un factor estructurant de la vida de les persones. Anem a seleccionar 120 participants, dels quals 60 seran joves i 30 dones. Si es fa bé, podem donar-li continuïtat fins 2023, quan acaba la vigència de l’actual Fons Social Europeu, amb altres persones cada any”.

roger-y-chelo-2-diaridigital.esAngulo ha explicat que el projecte pretén actuar sobre la situació actual del barri de Carme, per combatre les circumstàncies que dificulten la integració laboral i, per tant, la inclusió social. La intervenció busca situar als col·lectius desafavorits en situació de la màxima igualtat possible respecte de la mitjana de la societat de Xàtiva, mitjançant la capacitació i proporcionant eines bàsiques per trobar feina i autonomia personal a l’hora d’accedir al mercat laboral.

xelo-angulo-0-diaridigital.esL’elecció del barri del Carme ve determinada per situacions de desigualtat, deteriorament i exclusió social d’alguns dels seus habitants. El barri compta amb 757 habitants, el que suposa el 3% de la població de Xàtiva. El Carme està conformat per 13 blocs d’habitatges d’entre 60 i 80 metres quadrats, d’una antiguitat al voltant de 60 anys. La incidència de problemes com l’atur o la falta d’autonomia econòmica fan necessària aquesta intervenció.

Concretament, es realitzaran tallers de mantenidor-reparador d’edificis, ofimàtica, millora d’autoestima i habilitats socials i d’acompanyament a la inserció laboral.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × tres =