Xàtiva realitzarà més d’una trentena de reconeixements en el 9 d’octubre als herois de la pandèmia

L’acte tindrà lloc al pati de la Casa de Cultura i es podrà seguir en directe a través de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament

Aquest divendres tindrà lloc al pati de la Casa de Cultura de Xàtiva, coincidint amb la festivitat del 9 d’octubre, l’acte de reconeixement a totes les persones i organitzacions que ajudaren a la ciutat en la lluita contra la pandèmia, en el que s’entregaran més d’una trentena de guardons.

Entre els reconeixements col·lectius, els sanitaris estaran representats per l’especialista de medicina interna Agustí Escandell i per la coordinadora d’infermeria d’Atenció Primària del Centre de Salut de Xàtiva Rosa Ferrer, acompanyats pel subdirector mèdic Gerardo Ferrer, mentre que el guardó per als farmacèutics el recollirà Fernando Richart Aranda, tot i que també assistirà Carlos Jovellar. El sector de les ambulàncies estarà representat per Marco Antonio Revert, responsable del departament Xàtiva Ontinyent, a qui acompanyarà José F. Pérez (tècnic en emergències sanitàries).

Pel que fa als cossos i forces de seguretat, la Policia Local estarà representada per Gerardo Aparicio, mentre que la Guàrdia Civil comptarà amb el tinent Jesús Sánchez Pedreño i la Policia Nacional amb el cap del grup local de seguretat ciutadana Sergio Muñoz.

La delegada de Creu Roja España a Xàtiva, Marisa Juan, serà l’encarregada d’arreplegar el reconeixement a aquesta associació, mentre que representant a Benestar Social assistiran Montse Fuentes i Cristina Verdú, i Mercedes Peris i Mª José Soler ho faran per l’empresa de neteja d’edificis públics i Encarna Perales i Bernardo Zuñeda com a personal de neteja. També estarà present l’empresa Vytrusa (encarregada del reciclatge).

Pel que fa a les residències i centres socials, han confirmat assistència la directora de la residència Corona l’Estrela Marilen Martorell i Amelia Estellés per part del CEEM de Xàtiva, i també tindran el seu reconeixement la brigada municipal (representada per Ramón Hernández) i la brigada d’agricultura (Gregorio Moya).

Pel que fa al sector de l’alimentació, Alejandro Palop Belda representarà a l’associació de majoristes de MercaXàtiva, mentre que per part dels treballadors de grans superfícies acudiran Salomé Calvo i Cristina Barberà (Consum) i Borja Catalina (Mercadona) i Antonio Peris acudirà per part del Mercat municipal. Representant a les associacions comercials de Xàtiva estaran Pepe Ferri (Gent del Mercat) i Diego Fuentes (Adexa), mentre que Xàcex ha excusat la seua presència.

També hi haurà reconeixements a particulars i empreses que durant l’Estat d’alarma van oferir la seua ajuda desinteressada per tal de contribuir al control de la pandèmia. És el cas de persones com ara l’empresari Paco Pallás, o empreses com Telepizza (Carmen Solís), Curtitex (José Antonio Caldes), Hortalizas Soler (Rafa Antón) Maquinària Agrícola i Jardineria Molina (Emilio Molina), Autoblázquez (Jesús Blázquez), Confecciones Esplugues (Pau Esplugues), Family Chas i Decathlon. També recolliran la seua distinció els makers de pantalles de protecció, representats per Toni Mollá.

L’entrada es limita a invitació, però l’acte es podrà seguir en directe a través de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta

once + diez =