Xàtiva programa activitats i vídeos per a celebrar des de casa la festivitat del Corpus Christi

La programació s’ha dissenyat per suplir la tradicional processó, suspesa com a conseqüència de la crisi sanitària

L’Ajuntament de Xàtiva, junt amb l’Associació del Corpus de la ciutat, ha preparat una programació vinculada a la festivitat que se celebra durant el mes de juny, i que aquest any no es podrà viure presencialment degut a la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Per aquest motiu, s’han preparat una sèrie de cites i vídeos que es mostraran de forma telemàtica, i que comencen aquesta setmana amb l’activitat «Dansem al Corpus». Des de hui dilluns i fins dissabte es publicaran a les plataformes digitals municipals les dansetes del Corpus, interpretades per la Colla la Socarrada i animant als veïns i veïnes de la ciutat a gravar-se a casa ballant-les i a enviar el vídeo al correu corpusxativa@gmail.com.
La propera setmana, del 8 al 14 de juny, es publicarà una recopilació de les decimetes dedicades a diferents elements de la processó del Corpus, i per al 9 de juny està prevista la publicació d’un vídeo sobre Records de la festivitat a Xàtiva.

El dijous 11 de juny (dia del Corpus Christi) es publicarà també en vídeo el Pregó del Corpus 2020, a càrrec de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva Raquel Caballero, mentre que per al dia 14 de juny, data en la que s’hauria d’haver celebrat la processó, hi ha previstes dues cites. D’una banda, la missa solemne de la festivitat, amb posterior processó claustral, i d’altra l’activitat «Engalana el balcó», amb la que s’anima als veïns i veïnes a fotografiar-se al balcó, preparat per a l’ocasió, i a enviar les fotografies al correu corpusxativa@gmail.com.

«Aquest any la festivitat del Corpus no es podrà celebrar amb normalitat, i és per això que hem organitzat una programació cultural digital que té la intenció de continuar commemorant i celebrant aquesta festa tan arrelada a la nostra història i la nostra cultura», ha manifestat la regidora de Cultura, Raquel Caballero.


En Castellà:

Xàtiva programa una serie de actividades y vídeos para celebrar desde casa la festividad del Corpus Christi

La programación se ha diseñado para suplir la tradicional procesión, suspendida como consecuencia de la crisis sanitaria

El Ayuntamiento de Xàtiva, junto con la Asociación del Corpus de la ciudad, ha preparado una programación vinculada a la festividad que se celebra durante el mes de junio, y que este año no se podrá vivir presencialmente debido en la crisis sanitaria provocada por la pandemia de la Covid-19.

Por este motivo, se han preparado una serie de citas y videos que se mostrarán de forma telemática, y que empiezan esta semana con la actividad «Dansem al Corpus». Desde hoy lunes y hasta el sábado se publicarán en las plataformas digitales municipales les dansetes del Corpus, interpretadas por la colla La Socarrada y animando a los vecinos y vecinas de la ciudad a grabarse en casa bailándolas y a enviar el video al correo corpusxativa@gmail.com.
La próxima semana, del 8 al 14 de junio, se publicará una recopilación de “les decimetes” dedicadas a diferentes elementos de la procesión del Corpus, y para el 9 de junio está prevista la publicación de un video sobre Recuerdos de la festividad en Xàtiva.

El jueves 11 de junio (día del Corpus Christi) se publicará también en video el Pregón del Corpus 2020, a cargo de la concejala de Cultura del Ayuntamiento de Xàtiva Raquel Caballero, mientras que para el día 14 de junio, fecha en la que se tendría que haber celebrado la procesión, hay previstas dos citas. Por un lado, la misa solemne de la festividad, con posterior procesión claustral, y por otro la actividad «Engalana el balcó», con la que se anima a los vecinos y vecinas a fotografiarse en el balcón, preparado para la ocasión, y a enviar las fotografías al correo corpusxativa@gmail.com.

«Este año la fiesta del Corpus no se podrá celebrar con normalidad, por lo que hemos organizado una programación cultural digital que tiene la intención de continuar conmemorando y celebrando esta fiesta tan arraigada en nuestra historia y en nuestra cultura», ha manifestado la concejala de Cultura, Raquel Caballero.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecisiete − 12 =