El plenari de Xàtiva aprova per unanimitat que el Govern no intervindre el superàvit municipal

Els grups municipals destaquen la importància del govern local per a la gestió de la crisi sanitària i el bon treball desenvolupat per part de la FEMP

El plenari municipal de Xàtiva va aprovar per unanimitat el passat dissabte la moció conjunta presentada pels grups municipals del Partit Popular i Ciutadans, per a que es permeta a les administracions locals afrontar la crisi econòmica i social i sol·licitar al govern d’Espanya el compromís per a no intervindre els estalvis dels ajuntaments i gestionar els seus propis recursos.

La motivació de la moció és la situació provocada per la crisi sanitària a causa de la pandèmia de la Covid-19, defensant l’autonomia local per a la gestió dels propis interessos, i en ella es va acordar sol·licitar un compromís per escrit per a que no es sostraguen els superàvits municipals i que aquests puguen ser destinats a mesures enfocades a l’ajuda de l’economia local, així com donar compliment als acords de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per establir una col·laboració en la recuperació dels sectors econòmics i socials, recolzant les actuacions consensuades junt al Govern i altres administracions públiques.

«El nostre suport a les mocions que abunden en l’autonomia municipal i en la capacitat de gestionar de la millor manera possible tant dels nostres recursos actuals com anteriors que hem pogut generar», ha destacat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha volgut també destacar el paper de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) com «un interlocutor directe del govern de l’Estat que ha format part del debat sobre el procés de desescalada, amb un magnífic treball per la seua part, i on els colors polítics queden al marge, anant tots els municipis de la mà per reivindicar eixa autonomia local».

El portaveu del PSPV-PSOE Ignacio Reig ha destacat que «en aquest moment la gestió de la crisi sanitària i la recuperació econòmica són els principals objectius de la gestió municipal i per això és hora d’arribar a consensos per part dels grups municipals, perquè estem per a aportar solucions». Reig ha assegurat que «la defensa de l’autonomia local ha estat sempre una reivindicació d’aquest ajuntament i podem debatre sobre xifres o futurs escenaris, però ací no sobren les aportacions de ningú. Exigir que els ajuntaments puguen disposar dels superàvits acumulats després d’anys d’ajust i superar la tutela que patim des de l’Administració Central és un objectiu comú de tots els Ajuntaments».

El portaveu de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, ha exposat per la seua part que «saludem aquesta moció per la bona voluntat dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Xàtiva, encara que no respon a la realitat. En aquests moments no hi ha cap decisió presa per part del Govern que vaja en aquest sentit». Lorente també ha defès que «els ajuntaments han de formar part de l’arquitectura de l’Estat, i amb el govern que tenim hui en dia el municipalisme es té en compte més que mai, com s’ha demostrat amb l’obertura de diàleg amb la FEMP».

La portaveu del Partit Popular Maria José Pla ha defensat moció explicant que «les entitats locals són les administracions més properes als ciutadans i ciutadanes, que amb una gestió eficient dels recursos han generat un saldo positiu a les arques públiques, complint amb els objectius de dèficits establits per la UE», i el portaveu del grup Ciutadans Juan Giner ha destacat que «amb aquesta moció defenem els estalvis dels ajuntaments que amb el temps hem fet els deures i hem aconseguit eixe superàvit municipal. Hem d’ajudar a la nostra societat, i els ajuntaments són els ens més propers a la ciutadania, i els que tenen la capacitat de solucionar els problemes del dia a dia».

No hay comentarios

Dejar respuesta