Xàtiva presenta «Nits a la fresca» amb una quinzena de cites culturals durant el mes de juliol

Aquesta edició compta amb la col·laboració d’altres regidories com Benestar Social i d’associacions de la ciutat com ara Xateba

Aquest dilluns ha tingut lloc en l’Ajuntament de Xàtiva la presentació de la programació de les Nits a la Fresca 2021, amb la presència de la regidora de Cultura Raquel Caballero, la regidora de Benestar Social Xelo Angulo i la portaveu de Xateba Xelo Gómez.

La nodrida programació aglutina fins a una quinzena de cites culturals que tindran lloc el proper mes de juliol en espais de la ciutat com ara els jardins del Palasiet, el pati de la Casa de Cultura, el Convent de Sant Domènec i el jardí de la Pau. A més a més, des d’aquest divendres 25 de juny i fins el 7 de juliol, es podrà visitar a la sala de les columnes de la Casa de Cultura l’exposició «Resiliència d’un cos» a càrrec de Laia Vidal i Mar Juan.

«Aquesta és una de les cites més esperades tot l’estiu, i aquest any hem ampliat l’oferta d’actuacions, col·laborant amb altres àrees de l’Ajuntament com Benestar Social i obrint les portes a altres associacions de la ciutat com és el cas de Xateba, que ens ha presentat una proposta de programació», ha indicat la regidora de Cultura Raquel Caballero.

Pel que fa a la programació de juliol, els jardins del Palasiet acolliran la primera cita el divendres 2 de juliol a les 22:30 hores, amb el concert «Eduard Navarro enmble Dumas» corresponent a l’Etnomusic, Festival de música folk i del món 2021 (amb un preu simbòlic de dos euros); mentre que el dissabte 3 de juliol a les 22 hores tindrà lloc l’espectacle «Sin más», en homenatge a Lina Morgan, a càrrec de l’artista Alicia Casañ. El divendres 9 de juliol a les 22 hores serà el torn de l’Orquestra La Fiesta amb «Rememorem dècades passades», i el dijous 15 de juliol serà el torn del cine (22h) amb la projecció de la pel·lícula «Bienvenido Mr. Marshall» en homenatge a l’any Berlanga. Ja per al dissabte 17 de juliol està previst l’espectacle-cabaret «Carlos Luna Show», mentre que l’últim cap de setmana del proper mes es comptarà en aquest espai amb dues cites més: la dansa ètnica «Arash» el divendres 30 de juliol i un concert de copla de Neus Gil acompanyada a la guitarra per José Santos «El minero» el dissabte 21 de juliol (ambdós a les 23 hores).

Pel que fa a l’espai del pati de la Casa de Cultura, el dissabte 3 de juliol a les 22:30 hores tindrà lloc el concert de jazz «El ball de les muses» a càrrec de Manolo Valls 5et i el dissabte 10 de juliol a les 22:30h se celebrarà un concert de jazz per part de Las Vegas Jazz Band (ambdós amb entrades a 2 euros). Ja per al divendres 16 de juliol a les 22:30 hores està previst el concert líric «Les arts amb tu» a càrrec del centre de perfeccionament de les arts i el concert de jazz «Karolina Driemel Quartet» per al dissabte 17 a les 22:30h; mentre que el dissabte 24 de juliol a les 22:30h serà el torn del concert de jazz «Perico Sambeat & David Cid Trio» (entrades a 2 euros). L’última cita en aquest espai serà el dissabte 31 de juliol a les 22 hores, amb el recital poètic «Mujeres de carne y verso» a càrrec de Carmen Maroto amb la col·laboració de Carmen López i Ana Gil.

D’altra banda, el divendres 23 de juliol a les 21 hores se celebrarà al Jardí de la Pau la Batucada de Rytmus, i el divendres 30 de juliol a les 20:30 hores es podrà gaudir de l’espectacle «Las batas se abren por detrás» al convent de Sant Domènec.

«Estem molt satisfetes de poder col·laborar amb aquesta programació que servirà per donar visibilitat a totes les dones artistes de Xàtiva», ha explicat la portaveu de Xateba Xelo Gómez, qui ha remarcat que «totes les que estan en la programació són artistes, però no estan totes les artistes. Algunes s’han hagut de quedar fora però a les quals també volem reconèixer».

Per la seua part, la regidora de Benestar Social Xelo Angulo ha manifestat que «ens hem volgut sumar per a donar una perspectiva que a vegades oblidem, com és el col·lectiu de la gent gran que durant la pandèmia ha estat la gran oblidada. Creguem que és el moment d’oferir-los una programació adequada ara que la pràctica totalitat d’aquest col·lectiu està vacunat».

Les entrades i invitacions per als actes estaran disponibles una setmana abans de la seua data de celebració i es podran recollir a la Casa de Cultura. Tots els actes compliran amb totes les mesures sanitàries i de seguretat pertinents.

No hay comentarios

Dejar respuesta