Xàtiva presenta a la Reina de la Fira d’Agost 2022, Patricia Iborra Mollá

El camp de la Murta va acollir en la nit d’ahir la presentació de la Reina de la Fira 2022, Patricia Iborra Mollá i de la seua cort d’honor, Lucia Genís i Oltra, Gemma Salas i Garcia, Gisela Maiques i Cerdà, i Andrea Navarro i Soria ; així com dels seus acompanyants; Cèsar Terol, Sebastià Giménez, Alejandro Ballester, Guillemó Soler i Aitor Gascó.

La Reina de la Fira es va dirigir als presents: “Hui, comença la fira més esperada de la seua història contiunant amb la tradició mès arrelada d’aquesta la nostra ciutat. Un altre Agost que ens obri les seues pàgines per escriure un nou capítol, per viure-la i formar part d’ella. 14 d’agost primer dia de fira, encara que la calor ja ha começat, l’albereda ja està completament preparada per obrir les seues portes i acollir a tots els xativins i xativines i a aquells que vinguen a visitar-la”. “És inevitable estar açi i no pensar en aquella xiqueta que vivia totes les fires com si fos la primera, deixant-se duur de la mà dels iaios, anant a comprar un garrotet amb el nom gravat, els esmorzars que ajuntaven a la familia, sentir com s’accelerava el cor en les atraccions i com tremolava tota l’albereda amb les mascletades”.

Per finalitzar Laura es va dirigir al públic; “A la meua família, aquesta nit també esteu açí dalt amb mi. A cadascun de vosaltres gràcies per acompanyar-me, per haver estat i estar en totes les fires, i sobretot en aquesta que sempre serà especial. Perquè sempre, amés de recolzar-me, haveu sigut el combustible necessari per a continuar avant i aconseguir tot alló que em propose. Amb vosaltres al meu costat, els somnis semblen més reals, i hui puc dir que gràcies a vosaltres s’ha complit un dels més importants”.

“Aquesta nit si mireu bé tres estreles brillen un poc més que les demés, desde dalt estan mirant el que ells hem van descobrir i em van ensenyar, a apreciar la sort de tindre una festa com la Fira, i aquesta nit també els represente a ells. Xatívins i Xativínes, pobles veïns, gent de tot arreu, gràcies per estar açi aquesta nit, començant una experiència inolvidable a les nostres vides. Bona nit a tots i benvinguts a la esperada fira del 2022”.

Per la seua banda, l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, va tindre paraules: “Benvingudes i benvinguts a la cerimònia d’inauguració de la Fira d’Agost de Xàtiva. Una Fira d’Agost que torna a recuperar el pols de la normalitat, després de dos anys que no hem pogut celebrar l’esdeveniment com mereix, per raons que totes i tots coneguem”.

L’alcalde de la ciutat, va tindre paraules per a la Reina de la Fira 2022. “Tot aquest particular espectacle té una autèntica protagonista en la persona de la reina de la Fira d’Agost de Xàtiva 2022, Patricia Iborra Mollá, qui emprèn aquest meravellós viatge amb l’equipatge replet d’il·lusions i somnis complerts, amb uns companys i companyes de viatge que li faran inoblidable aquest any; les seues dames d’honor i acompanyants”.

“Des del primer moment, Patricia ens va desvetlar que ser reina de la Fira ha estat un somni per a ella des de sempre. Com hem pogut veure, Patri ha interioritzat la importància del càrrec que ostenta i el viu com a un autèntic orgull, donant valor a la distinció que li atorga”.

A més, el primer edil es va referir a la Fira; “La Fira de 2022 serà una fira marcada per la tornada a la normalitat. Una Fira inclusiva, conciliadora i que treballa per la igualtat. Com sempre hem procurat, una fira on totes i tots puguem trobar el nostre espai i una oferta d’oci adaptada als nostres gustos i a la nostra forma d’estar en el món. Tornarem a gaudir d’un dia de fira sense soroll, en solidaritat amb les persones que pitjor ho passen a causa d’estridències i jocs de llums. I també hi haurà lloc per a la conciliació familiar amb la creació d’un nou espai dedicat a les activitats infantils”. De la mateixa manera que la Fira d’Agost ha tornat superant pandèmies i guerres, la ciutat de Xàtiva eixirà endavant amb l’empenta de les dones i els homes que la fem a diari i que tant ens l’estimem. Espere que aquestos dies vos retrobeu amb amics i éssers volguts i gaudiu junts de tot allò que la Fira de Xàtiva vos pot oferir. Tant important com el treball és el descans i ara és el moment de gaudir de la festa, que ben bé ens l’hem guanyada totes i tots”.

Després de l’acte protocolari es va ficar en escena Espectacle, Currents de  Mayumana, un espectacle inspirat en la batalla creativa entre Nikola Tesla i Thomas Alva Edison per a la invenció de formes modernes d’electricitat.En Currents el grup Mayumana presenta un espectacle immensament sofisticat que utilitza recursos de teatre, dansa, música, clown i percussió, usant al seu torn recursos físics simples: 8 persones interpretant la matemàtica de les arts. Cossos atlètics en moviment, multiplicats en ritme, elevats a les infinites possibilitats del so generat a partir de poals i colps de mans i peus.

La seua producció tècnica compta amb l’última tecnologia en pantalles LED i il·luminació, portada directament des de Las Vegas. En el espectacle hi ha vídeos multimèdia que ofereixen perspectives diferents al públic, sent alhora instrument per a amplificar l’acció i per a contrastar la història en l’escenari. La música i la coreografia són creacions originals que reflecteixen la manera de narrar que utilitza Mayumana en el seu estil totalment únic. Es tracta d’una actuació de 80 minuts sense text en la qual la música, el ritme i la dansa creativa parlen per si sols.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diez − 1 =