Xàtiva paga la segona remesa de les ajudes a hostaleria i centres esportius

La Junta de Govern aprova vora una trentena de noves subvencions i la inversió realitzada per part municipal supera ja els 82.700 euros

La Junta de Govern ha aprovat aquest dilluns la segona remesa de pagament de les ajudes directes del Pla Reactivem Xàtiva dirigides al sector de l’hostaleria i als centres esportius de la ciutat que van haver de cessar la seua activitat el passat mes de gener com a conseqüència del tancament perimetral de Xàtiva.

Aquests dos primers acords d’abonament de les ajudes es produeixen inclús abans de la finalització del termini per poder presentar les sol·licituds (que concloïa ahir dilluns 8 de març), el que denota l’agilitat per part de l’administració per tal de resoldre les peticions, tal i com es demandava des dels sectors afectats.

En la darrera Junta de Govern s’han aprovat 28 noves sol·licituds d’entre 1.000 i 2.000 euros, el que suposa que ja s’han pagat un total de 53 ajudes. En aquest segon pagament s’han invertit un total de 39.768,53 euros, pel que el total supera ja els 82.700 euros (el 20,7% dels 400.000 euros pressupostats per a aquest capítol dintre del Pla Reactivem Xàtiva).

Tant els hostalers com els centres esportius de Xàtiva van sol·licitar a l’Ajuntament la major celeritat a l’hora d’abonar aquestes ajudes. Pel moment ja s’ha ingressat més d’una quarta part de la inversió realitzada a nivell municipal, i en les properes setmanes es tractaran les sol·licituds restants.

«L’administració i el procés administratiu no poden ser un impediment per a les solucions que es plantegen per als problemes actuals. Això ho tenim molt clar al nostre ajuntament, i per eixe motiu anem a seguir treballant al ritme que la reactivació econòmica d’aquesta ciutat necessita», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Altres ajudes obertes

D’altra banda, cal recordar que continuen oberts altres processos per tal d’atorgar subvencions a diferents col·lectius i sectors, que es poden sol·licitar a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Xàtiva.

D’una banda, està obert des de la setmana passada el termini per a sol·licitar les Ajudes Parèntesi del Pla Resistir, en el que participen de manera conjunta la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l’Ajuntament de Xàtiva, i que tenen l’objectiu de recolzar als autònoms i les pimes dels sectors més afectats per la pandèmia amb ajudes de fins a 2.000 euros per negoci, més 200 euros per cada treballador a càrrec (fins un màxim de deu treballadors). Aquest tràmit es pot realitzar fins el proper 6 d’abril.

D’altra banda, també es poden sol·licitar des d’ahir les ajudes previstes per a les comissions falleres de Xàtiva per tal de fer front a les despeses corrents i de lloguer durant el darrer any. Les ajudes poden arribar fins als 1.000 euros per comissió i es poden demanar fins el 7 d’abril.

Per últim, els negocis de Xàtiva dels sectors de les falles (artistes fallers, indumentaristes i pirotècnics) encara poden sol·licitar, fins al proper dilluns 15 de març, les ajudes destinades a la seua activitat, amb una inversió de fins a 2.000 euros per sol·licitant.

No hay comentarios

Dejar respuesta