Obert el termini d’inscripció per a la cinquena edició del programa Jove Oportunitat

L’objectiu del programa és reduir l’abandonament educatiu primerenc i orientar als i les joves tant a nivell social com laboral

Xàtiva acull aquest any 2021, per cinquena vegada, el programa Jove Oportunitat (JOOP), una actuació inclosa en el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 (POEJ) en el qual s’adscriu a la categoria de «Programes de segona oportunitat», sent cofinançada al 50% pel Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

Els participants d’aquest programa són joves amb baix nivell de formació, amb una titulació inferior a Batxillerat o a FP de grau Mitjà. El perfil és molt variat i va des de joves que es troben en un moment de desorientació i es pregunten què fer amb el seu futur, fins als que es troben envoltats per sentiments de negativitat o rebuig cap a l’escola i l’educació.

L’objectiu del programa és la reducció de l’abandonament educatiu primerenc, apuntant a la consecució de l’obtenció d’un títol de FP de Grau Mitjà, ja que les persones sense formació són més propenses a entrar a formar part durant la vida adulta del col·lectiu de persones en risc d’exclusió.

El termini per a presentar-se està ja obert i les sessions d’aquest programa tindran una durada de 5 hores diàries, de dilluns a divendres, realitzant-se a la Casa de la Joventut. La iniciativa destaca per la combinació d’estratègies de coaching grupal i individual per a la construcció d’un projecte de vida, amb orientació laboral sobre les diferents famílies professionals i amb visites a empreses on es podran analitzar els diferents perfils professionals i les vies d’accés i requisits per als llocs de treball.

Per a més informació es pot contactar amb la Casa de la Joventut de Xàtiva a través del correu electrònic, el telèfon o les xarxes socials d’Info Jove.

No hay comentarios

Dejar respuesta

once + 12 =