Xàtiva organitza la jornada «Caixes Niu» per conscienciar sobre l’habitatge dels ocells a la ciutat

La cita, que tindrà lloc el diumenge 29, consistirà en una xerrada amb l’expert José Morvedre i una passejada pels diferents parcs de la ciutat

Xàtiva,24d’octubre de 2023.- L’Ajuntament de Xàtiva, conjuntament amb l’Associació Bosc Primigeni de Xàtiva i la Societat Valenciana d’Ornitologia, han organitzat la jornada «Caixes Niu: utilitat, conservació i investigació en la gestió del verd urbà» per tal de conscienciar sobre la importància de l’habitatge dels ocells a l’entorn de la ciutat.

La cita tindrà lloc el pròxim diumenge 29 i l’entrada serà gratuïta i lliure prèvia inscripció a un formulari web que es pot trobar a les xarxes del consistori. L’acte començarà a les 10 del matí amb una xerrada de José Monterde, expert en la matèria, i continuarà amb una passejada per diferents parcs de Xàtiva, començant al Palassiet, passant per l’Espanyoleto, la Glorieta i el Jardí de la Pau, i finalitzant al Jardí del Bes. Al llarg del recorregut s’observaran i s’identificaran diverses aus, i també es penjaran caixes niu que permetran la futura implantació dels ocells a l’ecosistema urbà.

Aquesta activitat està inserida en el marc de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per tal d’assolir-los s’han posat en marxa les anomenades «Solucions Basades en la Natura», un conjunt d’actuacions per aconseguir ciutats verdes i sostenibles on els ecosistemes naturals juguen un paper clau en la qualitat de vida dels ciutadans.

És per això que la implantació d’aquestes caixes niu és tan important en el control biològic i serveix per a gestionar les plagues del municipi. D’aquesta manera els ocells insectívors, com la mallerenga, el raspinell o el pit-roig, tenen un espai on fer el seu niu i mantindre controlades les poblacions d’insectes, reduint al mateix temps l’ús de productes químics als parcs de la ciutat.

No hay comentarios

Dejar respuesta