Xàtiva convoca els concursos de cartells, dibuix i pancartes de cara al 25 de novembre

Els cartells i els dibuixos es poden presentar fins al 6 de novembre a la Casa de les Dones de Xàtiva

Xàtiva,24 d’octubre de 2023.- Ja estan disponibles les bases per als concursos de pancartes, cartells i dibuix amb motiu del 25N, dia Internacional Contra la Violència de Gènere, organitzats des de la regidoria de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva amb l’objectiu de previndre des de la infantesa tota classe de violència.

Pel que fa al concurs de cartells, podrà participar tot l’alumnat d’ESO i Batxillerat dels instituts de Xàtiva, i els cartells hauran d’incloure el lema «25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere (deixant espai per a incloure els logotips). Els cartells hauran de tindre un format de 32 x 48,5 cm i presentar-se en suport paper, sense limitació tècnica o de procediment sempre que no dificulte la seua reproducció a la impremta. Es concedirà un primer premi de 300 euros, un segon premi de 200 euros i un tercer premi de 100 euros; i als cartells no haurà d’aparèixer el nom ni la signatura de l’artista, sinó un pseudònim (s’haurà de presentar amb sobre tancat, amb fotocòpia del DNI, adreça, telèfon de l’autor/a i el pseudònim emprat).

Pel que fa al concurs de dibuix, podrà participar tot l’alumnat de Primària dels col·legis de Xàtiva. Els dibuixos hauran de tindre un format DIN A-4, sense limitació tècnica, i en ells es posarà un pseudònim que anirà acompanyat d’un sobre tancat amb les dades personals (nom, cognoms, edat, curs, col·legi i telèfon de contacte). S’establiran dos premis per curs, de 1º a 6è de Primària, els quals constaran d’un lot de llibres valorat en 50 euros i un diploma.

Per últim, al concurs de pancartes podrà participar tota la comunitat educativa de Primària i Secundària de Xàtiva sempre i quan participe de forma activa en la marxa del 25 de novembre contra la violència de gènere. El tema de les pancartes serà la igualtat i la convivència, i es podrà fer referència a la coeducació, la prevenció de la violència de gènere o el feminisme. Cada grup escolar podrà fer una única pancarta que no excedisca els 3 metres d’ample, i que podrà estar confeccionada sobre tela, paper continu, cartolina, hule, etc., sent possibles també altres fórmules com els dibuixos o els collage. Es concedirà un únic primer premi, que consistirà en un lot de llibres valorat en 100 euros i un diploma commemoratiu.

Tant els cartells com els dibuixos s’hauran de fer arribar a la Casa de les Dones amb data límit del 6 de novembre. La pancarta guanyadora, per contra, es donarà a conèixer el dia 25N, abans de la marxa i la lectura del manifest del Consell Municipal de les Dones per la Igualtat. El jurat qualificador dels concursos estarà format per l’agent d’igualtat municipal, una membre del Consell Municipal de les Dones per la igualtat i presidit per la regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta