Xàtiva mamprèn una acció per evitar el malbaratament de 800.000 litres d’aigua al dia

Gràcies als treballs de dues brigades tècniques contractades per l’Ajuntament de Xàtiva s’han pogut detectar un total de 33 fuites que afecten a la xarxa 4 d’aigua potable de la ciutat. Els tècnics han hagut d’utilitzar un georadar per localitzar les pèrdues d’aigua en una de les xarxes més extenses del servei. L’anomalia va ser detectada en observar que el consum d’aigua no es reduïa per les nits als nivells normals, sinó que continuava produint-se un consum alt que podia indicar una gran fuita, tal com s’ha pogut comprovar en realitat.

Segons informa el regidor de Serveis Públics, Ignacio Reig, “segons els nostres càlculs, estaven perdent-se de l’ordre de 800 metres cúbics d’aigua al dia, el que equival a 20 piscines com les que hi ha en Bixquert”.

En aquest context, el regidor i l’alcalde Roger Cerdà s’han interessat per l’evolució de la reparació d’una gran fuita al carrer Baixada del Carme que ha produït importants arrossegaments soterranis i el perill d’enfonsament de la vorera. Els tècnics experts en auscultació de xarxes de distribució d’aigua potable van recórrer la totalitat de la xarxa 4 durant els dies 20, 21 i 22 de febrer passats, equipats amb vehicle i dotació completa d’aparells electroacústics. La major part de les fuites localitzades es produeixen en les escomeses a xarxes particulars, connexions amb boques de reg i boques contraincendis. L’Ajuntament procedirà a reparar aquestes fuites de manera progressiva.

A més, no es descarta continuar amb les prospeccions per tal de completar el sanejament i manteniment adequat de tota la xarxa.

No hay comentarios

Dejar respuesta

19 − 3 =