Xàtiva inverteix 257.000 euros per a reformar els banys i el restaurant del Castell

S’està procedint a la col·locació de torns d’accés i de la senyalítica intel·ligent per fer la fortalesa totalment accessible

L’Ajuntament de Xàtiva es troba realitzant aquestes setmanes una sèrie de millores i implementacions en el Castell de Xàtiva que corresponen a la reforma dels banys i del restaurant, i la col·locació de torns i senyalítica intel·ligent, amb una inversió de 257.000 euros.

D’una banda, el consistori invertirà 186.000 euros en reformar els banys situats junt a la porta dels Socors, els banys situats junt al punt de control d’entrada, i en la reforma del bar-restaurant ubicat en el conjunt neogòtic a la part central de la fortalesa.

Aquestes actuacions són imprescindibles per tal d’adaptar a la normativa les instal·lacions d’ús públic, adequant l’edifici per a persones amb diversitat física amb la dotació d’un bany adaptat, que es col·locarà junt al punt de control -al igual que el de dones-, mentre que el bany d’homes s’ubicarà junt a la porta dels Socors.

La reforma del bar consisteix en la demolició de la barra actual, per tal de situar-la perpendicularment, de forma que s’habilite l’accés secundari de la sala com a entrada principal per al bar, evitant així la impossibilitat de dotar d’un accés adaptat a través de la porta principal. A més a més, s’aprofitarà per a efectuar renovacions menors de revestiments i d’elements de la instal·lació.

D’altra banda, també s’està procedint a la instal·lació d’elements fixos i mòbils per a accedir a l’interior del Castell per tal de realitzar la visita, amb una inversió de 34.600 euros.

Aquests torns de control d’accés són mobles compactes de reduïdes dimensions, amb disseny ergonòmic, els quals disposen d’espais interiors per a la col·locació de lectors de targeta i de control de pas en una o dues direccions.

Senyalítica intel·ligent

Per últim, s’està col·locant també la senyalítica intel·ligent que ja es va anunciar fa algunes setmanes, amb la qual es pretén millorar la indicació de la circulació de les persones durant la seua visita a la fortificació per fer-la totalment accessible, i que ha suposat una inversió total de 36.300 euros.

Aquesta senyalització tindrà una estètica moderna i integrada, i junt a ella s’instal·larà també un sistema de balises al llarg de 32 punts del recorregut per la fortificació, permetent una immediatesa a diferents nivells d’informació relativa a les parts del castell i a la seua història.

La connexió amb aquesta informació es farà a través d’una APP creada expressament, la qual permetrà tenir informació geolocalitzada i completa del castell i comptarà amb narració en àudio, vídeos, fotografies d’alta resolució i en 360º, imatges històriques, infografies 3D i mapes interactius. A més a més es podran augmentar el nombre d’idiomes (fins i tot llengua de signes), i disposarà d’un sistema integrat de realitat augmentada que superposarà dades, recreacions 3D o curiositats sobre la imatge real captada.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × 5 =