Xàtiva fa realitat l’objectiu de la comissió específica d’atenció als refugiats sirians

Davant la situació que pateixen les persones que fugen de la guerra i el conflicte sirià, l’Ajuntament de Xàtiva, encapçalat per la regidora de Benestar Social, va iniciar el procès per atendre aquesta emergència humanitària creant al plenari de setembre de 2015 una comissió especifica i un pla de sensibilització i conscienciació de la població local així com un pla d’integració de les persones potencialmente acollides. Així mateix es va declarar Xàtiva com a ciutat d’acollida.

diaridigital.es-refugiados-siriosL’operatiu de la ciutat va comptar amb la participació de tot el teixit associatiu de la mateixa (Consell de la joventut, Unió democràtiva de pensionistes-UDP, ames de casa, totes le carites, compromís evangèlic, la comunitat musulmana, creu roja i gent de la consolació) juntament amb tots els portaveus dels grups polítics i els regidors delegats de Patrimoni Municipal y Nucli Històric (Jordi Estellés) Hisenda (Ignacio Reig), Participació Ciutadana (Miquel Alcocel), Educació (Amor Amorós) i Sanitat (Cristina Suñer) coordinats per Joan Vicente Bou Martinez.

Moltes són les reivindicacions polítiques i ciutadanes impulsades des de la comissió que s’han fet a la nostra ciutat i llarg i dificultós ha sigut el camí per aportar tot i que siga un xicotet gra d’arena en la solució, expliquen fonts municipals.

El passat dia 4 de juliol una familia siria, que feia quasi 4 anys que havia hagut de fugir de sa casa a Damasc va arribar, gràcies a la voluntat política i de la ciutadania de Xàtiva a la ciutat.

Aquesta realitat de visualitzar que des de la voluntat d’un poble que treballa junt i coordinadament pels valors de la solidaritat i front a la injusticia és la prova de que si es vol es pot efectivament contribuir a treballar per un món més just i més solidari.

Hui 19 de juliol es reuneix de nou la comissió per conèixer el resultat de tantes gestions. La regidora  Angulo ha explicat que “no podem restar passius davant la mirada de les mares que veuen morir els seus fills, davant les families trencades. No podiem callar davant la inoperància interessada de les autoritats. Unint totes les veus de Xàtiva i escoltant-les l’Ajuntament de Xàtiva ha estat el primer de l’Estat espanyol que ha pres part en primera persona i ha rescatat, tot i que siga una familia que tindrà una millor vida a la nostra ciutat.”

No hay comentarios

Dejar respuesta