Xàtiva desplegarà un operatiu policial per garantir el compliment de les mesures de seguretat sanitària

La Junta de Seguretat aborda el disseny d’un operatiu especial amb participació de les policies local, nacional i autonòmica i la Guàrdia Civil per evitar situacions de risc sanitari, especialment el dissabte 15 d’agost

Primera participació del nou subdelegat del Govern, Rafael Rubio, a la Junta Local de Seguretat de Xàtiva

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà ha convocat hui una nova reunió de la Junta Local de Seguretat de l’Ajuntament de Xàtiva, amb els assumptes relacionats amb la situació provocada per la pandèmia com a principals punts de l’ordre del dia. Es tracta de la primera ocasió en què assisteix el nou subdelegat del Govern a València, Rafael Rubio, a qui l’alcalde ha volgut donar una benvinguda formal en aquesta ocasió. A més de Rubio, han assistit el director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel; el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Giner; els comandaments de les distintes forces i cossos de seguretat de l’Estat presents a la ciutat i tècnics de la Delegació del Govern.

Després d’analitzar les mesures preses a Xàtiva durant la vigència de l’estat d’alarma i les distintes fases de desescalada, l’atenció s’ha centrat en la necessitat d’establir un operatiu especial de seguretat per tal de previndre situacions de risc que puguen produir-se a les zones d’oci durant el proper cap de setmana, especialment en la jornada del dissabte dia 15 d’agost. Està previst que al llarg del cap de setmana es desplegue un operatiu policial que controlarà el compliment estricte de les mesures de seguretat sanitària, amb la participació de Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica.

L’alcalde ha demanat que es prepare «un operatiu ben dissenyat que vigile el compliment de les normes de seguretat als carrers i locals. Estem en contacte amb els propietaris dels establiments a qui hem traslladat que han de desenvolupar l’activitat amb total normalitat, com un dissabte més de l’any». Cerdà ha recordat que Xàtiva és una ciutat receptora de moltíssim públic dels municipis veïns «que venen a celebrar la Fira amb nosaltres, però enguany, al no haver celebracions, una afluència i una concentració massiva de públic no és el més desitjable», segons el primer edil.

En aquesta línia, l’alcalde ha anunciat l’emissió d’un ban municipal aquesta setmana per fer una crida a la responsabilitat de la població i establir una sèrie de mesures de control del compliment de les mesures de seguretat sanitària. Cerdà ha recordat que cal mantenir el desenvolupament de les activitats amb normalitat i que no es permetrà l’organització de festejos extraordinaris.

En un altre ordre d’assumptes, la Junta de Seguretat ha aprovat la renovació del conveni amb el Ministeri de l’Interior contra la violència de gènere, per tal que la Policia Local de Xàtiva continue integrada en el sistema Viogen, actualitzant-se els diversos protocols d’actuació en funció de la normativa vigent.

No hay comentarios

Dejar respuesta

uno × dos =