El primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente, acompanyat pels distints integrants de la Mesa de Mobilitat, va donar a conèixer, en el matí d’ahir, el programa d’activitats que es durà a terme entre hui i el proper dia 22.

Lorente ha posat de relleu el canvi de filosofia en la gestió de la mobilitat urbana que inspira l’actuació de l’equip de govern. Segons el regidor, “el nou model orienta la gestió de la mobilitat envers les persones, avantposant la seua seguretat i qualitat de vida front a un model anterior on la ciutat estava dominada pels cotxes”.

rueda-prensa-miquel-2Lorente ha assenyalat la importància que, al seu parer, té la creació de la Mesa de Mobilitat com a signe “d’una nova forma de fer política basada en la participació, el diàleg i el consens”. El regidor ha comentat que “a la mesa es troben representats els veïns, la Policia Local, els partits polítics, el món de la discapacitat, així com representants de la Sanitat i el transport públic de la ciutat”.

image-2016-09-16Tal com ha recordat el també primer tinent d’alcalde, de totes les propostes d’activitat sorgides a les diferents reunions per part del conjunt de les entitats que conformen la Mesa de Mobilitat, s’han escollit cinc que estan duent-se a terme per part de cadascun dels grups polítics municipals presents al consistori. L’objectiu, segons Lorente, és que aquest òrgan de participació assumisca el repte de treure endavant el pla de mobilitat, en clau de pacte de ciutat, què en aquestos moments està en fase de tramitació i que s’espera estiga operatiu a la primavera de 2017. El regidor també ha avançat que hi ha un catàleg elaborat de barreres arquitectòniques a la ciutat, sobre el qual s’està prioritzant actuacions.

La Setmana de la Mobilitat 2016 té el següent programa d’actes:

Dies des del 16 al 22 de setembre
El meu carrer és verd! Apertura
Davant CP Teresa Coloma

Dies 16 i 19 de setembre
Divendres i dilluns
Itinerari escolar
Punts d’encontre:
Plaça Vicent Andrés Estellés 8:30
Parc de l’Hort de Mora 8:30
Plaça Sant Jaume 8:45

Dies 16 i 20 de setembre
Divendres 17:00h Font del Lleó
Dimarts 11:00h Mercat
Utilitzes la meu plaça? Et regale la meua discapacitat

Dia 20 de setembre
Dimarts 12:00h
Una cultura accessible. Barreres arquitectòniques.
Ajuntament Xàtiva

Dia 20 de setembre
Dimarts 20:30h
Xerrada informativa sobre Mobilitat
Local AAVV Barri Nord Oest

Dia 22 de setembre
Dijous 20:30h
Projecció “La Escala Humana”
Sopar d’entrepà
Tancament Setmana de la Mobilitat 2016
Davant CP Teresa Coloma

No hay comentarios

Dejar respuesta

diez − 7 =