Finalitzen les excavacions del jaciment ibèric de la Mola de Torró, a la Font de la Figuera

Amb una extensió aproximada d’entre 3 i 4 hectàrees, ja se sabia de l’existència d’aquest jaciment, i, encara que no s’havia fet anteriorment cap excavació profesional, hui es posen fi a tres setmanes d’investigació inicial.

En l’excavació, dirigida per l’arqueòleg Jaume Vives, conservador del Museu de Prehistòria de València, també han col·laborat l’arqueòloga fontina Elena Revert i un variat nombre d’arqueòlegs professionals.

Vives ha destacat la importància d’aquest projecte de recerca, recolzat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat i inclòs en els plans de recerca nacional. «Encara que es tracta d’una primera campanya, hem documentat possibles restes d’una muralla i restes ceràmiques, corresponents a àmfores i gerres d’emmagatzematge».

Tant l’alcalde, Vicent Muñoz, com les regidores de Medi Ambient i Cultura, que també han visitat el jaciment, destaquen la “il·lusió de poder concretar en un futur una troballa que es converteixca en un símbol com ja ho és la Bastida de les Alcusses, a Moixent. De fet, es determina que l’època aproximada del mateix recau entre finals del s.V i principis del s. IV abans de Crist, cronologia que coincideix amb la de la Bastida de les Alcusses de Moixent i l’Alt del frare, de la Font de la Figuera”.

El proper pas consisteix a realitzar la topografia i planimetria del lloc i de totes les escultures i les restes. Depenent de les valoracions dels estudis que es realitzen, es plantejarà una intervenció futura.

No hay comentarios

Dejar respuesta