Xàtiva conmemora en Abril el mes de la Dansa

Origen
A l’any 2016 comença ABRIL: MES DE LA DANSA un programa d’activitats artístic-educatives per a la promoció de les arts escèniques a través de la dansa potenciant la participació de col·lectius educatius, socials i culturals de la ciutat.
Els antecedents per a aquesta iniciativa parteixen de projectes dirigits per Alicia Herrero en 2008-2010 amb semblants objectius.

El Dia Internacional de la Dansa, s’organitza des de 1982 per UNESCO-Consell Internacional de la Dansa CID qui convoca a realitzar esdeveniments relacionats amb la dansa a nivell mundial.

Els objectius de les activitats a Xàtiva són:
● Apropar la Dansa i les Arts Escèniques a la ciutadania sempre amb música en directe
● Promoure activitats participatives intercentres educatius amb diferents col.lectius
socials locals i d’altres municipis
● Potenciar la convivència entre persones de diferents edats, formacions i experiència
professional

4ª Edició 2019

Enguany es rendeix homenatge a Los Cascanueces 2009, el primer projecte educatiu que va produir el Gran Teatre de Xàtiva amb la companyia de dansa professional Alicia Herrero Dance Company. Esta iniciativa va rebre dos Premis Abril de la Comunitat Valenciana i va ser precursora de la tasca educativa i social al voltant la dansa a Xàtiva.

La programació 2019:

Exposició de Cartells Concurs: Abril, Mes de la dansa a Casa de la Joventut
Exposició X Aniversari Los Cascanueces al Hall del GTX
12 Abril a les 10.30: Mostra de dansa i tallers per a escolars
12 i 13 Abril a les 19.30: Ballem! espectacle de dansa intergeneracional d’arts escèniques amb més de 150 persones (de 3 a 70 anys) en escena baix la direcció musical de Gaspar Nadal i la direcció artística d’Alicia Herrero. Una producció de Gran Teatre, coordinada per Institut de Dansa educocreativa i social. A més col·laboren la Regidoria de Joventut i la Regidoria del Conservatori.

Participen:
1. Estudi Alicia Herrero
2. Innovatori de Moviment
3. Conservatori professional de Música Lluís Millà Xàtiva
4. Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi
5. Conservatori Superior Dansa València
6. CIPFP La Costera
7. Ballarins i músics professionals

Fi social
La recaptació de la taquilla de l’espectacle es destina per a finançar un projecte de dansa inclusiva amb diferentes col.lectius socials:
2016: Aspromivise de Xàtiva i la companyia amateur Calidoscopi Teatre amb la col.laboració de Benestar Social.
2017: Centre d’acollida de menors i Centre de dia La Immaculada de Xàtiva amb la col.laboració de Benestar Social.
2018: Projecte Empoderansa, per a dones supervivents a una situació de violència de gènere amb la col·laboració de la Casa de les Dones.
2019: Centre d’educació especial Plà de la Mesquita de Xàtiva.

Institut de dansa educocreativa i social, és una organització que desenvolupa projectes per a la promoció, formació, recerca i innovació en l’àmbit de la dansa en la societat.
IDES gestiona Estudi Alicia Herrero, centre educatiu inscrit en la Conselleria d’educació CV i la jove companyia Innovatori de Moviment. A més coordina projectes artístics, educatius i socials amb diversos col·lectius amb risc d’exclusió social i participant en actes i actuacions benèfiques.

No hay comentarios

Dejar respuesta