Xàtiva acull l’eixida d’un enviament d’ajuda humanitària organitzat per Creu Roja a Kirguizistan

Xàtiva va acollir el dimarts l’eixida d’un enviament d’ajuda humanitària organitzat per Creu Roja Espanyola amb destinació a Kirguizistan. En concret, es tracta de dos vehicles donats per l’Oficina Provincial de València que es lliuraran en les pròximes setmanes a la Mitja Lluna Roja de Kirguizistan, per a reforçar la seua atenció a pacients afectats per tuberculosis.

ambulancias-cruzroja-1-diaridigital.esEls dos nous vehicles que han partit des de Xàtiva s’ocuparan de traslladar pacients amb tuberculosis als hospitals del Ministeri de Salut, reforçant així la xarxa sanitària.

Per a la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, aquest acte suposa que «s’han aunat esforços i solidaritat» i ha agraït que l’acte s’haja celebrat a la ciutat de Xàtiva.

ambulancias-cruzroja-4-diaridigital.esPer la seua banda, la presidenta de la Creu Roja, Marisa Juan, ha volgut agraïr la col·laboració de l’Ajuntament i de MercaXàtiva així com del transportista que realitza el viatge i de l’empresa Stil Conversion que ha preparat els vehicles.

Juan ha insistit en que «hi ha que arribar on fa falta i des de Creu Roja estem molt contents d’estar cada vegada més prop de les persones».

A través de projectes d’Ajuda Humanitària i Cooperació al Desenvolupament, Creu Roja Espanyola recolza els programes de prevenció i tractament de la tuberculosi. A Kirguizistan la Mitja Lluna Roja ha cobert el 40% dels pacients amb tuberculosis registrats en el país, on el 90% ha acabat amb èxit el tractament. En 2016 es van registrar 5.653 nous casos, la qual cosa ha portat a l’organització humanitària a incrementar els seus esforços tant en la prevenció, detecció primerenca de nous casos, com a tractament específic per a la seua curació.

ambulancias-cruzroja-2-diaridigital.es

 

No hay comentarios

Dejar respuesta

cuatro × uno =