Xàtiva acull la primera Jornada de vacunació del personal docent de les nostres comarques

Des de les 15 h el pavelló municipal Francisco Ballester de Xàtiva acull la vacunació massiva dels professionals dels centres docents al nostre Departament de Salut.

Estan citades 1158 persones en la primera jornada procedents de centres diversos. Fins al proper dia 1 d’abril s’espera vacunar més de 5.700 professionals en el que serà » l’assaig» general de la vacunació massiva a tota la població i que tindrà lloc durant el mes d’abril en altres centres de vacunació com aquest en 10 poblacions del nostre Departament Xàtiva-Ontinyent.

L’inici d’este operatiu especial ha estat sense incidències. Les persones citades estan acudint de forma progressiva i sense aglomeracions a l’hora establerta. L’Equip directiu del departament de salut i una representació de l’Ajuntament de Xàtiva ha estat present en el que han nomenat «un dia històric» del que serà «el principi de la fi de la pandèmia» com han coincidit tant autoritats sanitàries com municipals.

L’operatiu establert compta amb professionals de sanitat d’Atenció Primària i col·laboradors en l’organització de l’Ajuntament de Xàtiva. A l’entrada del recinte, es pren la temperatura, s’ofereix rentar-se les mans i es lliura una documentació a cadascun amb una explicació del procediment i si s’escau, advertir de com procedir en cas d’alguna incidència o reacció adversa.

Després un equip compost per membres d’Educació i Sanitat comprova les dades personals i un sanitari els hi acompanya a l’espai d’espera on per ordre d’arribada esperen asseguts el torn. Quan aquest arriba, un professional de Sanitat l’acompanya al set de vacunació que està lliure i en solitari, dos infermeres o infermers l’atenen durant el procés de vacunació que es realitza de forma àgil i continua. Després la persona vacunada ha d’esperar 15 minuts en una altra àrea de post-vacunació, temps en el qual poden observar-se algunes anomalies que poden ser ateses al moment pel personal sanitari d’eixa zona. Passat este temps, les persones vacunades poden eixir del recinte utilitzen una porta exclusiva per a l’eixida. En total, es preveu que cada procés de vacunació personal té una durada d’entre 25 i 30 minuts. Per aquest operatiu el Departament de Salut ha establert dins del pavelló 10 punts de vacunació atés cadascun d’ells per dos infermers/eres i un auxiliar administratiu/iva, a més el pavelló compta amb dos facultatius i un coordinador sanitari per torn al qual cal afegir dos tècnics informàtics i tot el personal de suport que ha aportat l’Ajuntament de Xàtiva.

La capacitat que està tenint a hores d’ara aquest centre de vacunació es de 200 vacunats per cada hora per la qual cosa està previst que fins al proper dia 1 d’abril queden immunitzades en primera dosi els més de 5.700 professionals citats.

Fora del recinte, l’Ajuntament de Xàtiva ha establert un operatiu amb seguretat, aparcament i ambulàncies així com d’ordenació del trànsit que pretén evitar les aglomeracions puntuals que poden donar-se.

 

No hay comentarios

Dejar respuesta