Xàtiva presenta la nova Escola d’Empoderament de la Casa de les Dones

La plataforma digital ve a complementar l’atenció presencial i oferirà cursos i tallers en valencià i castellà englobats en diferents espais

La regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza ha presentat aquest divendres en roda de premsa l’Escola d’empoderament de la Casa de les Dones, creada amb l’objectiu d’afavorir l’apoderament i el creixement personal de les dones així com impulsar la seua participació oferint diferents espais de formació.

Aquest espai web (www.escolaempoderament.xativa.es) serà un espai de trobada per a dones de totes les edats i procedències, amb metodologia participativa i compartida desenvolupada pel Moviment Feminista. D’aquesta manera, aquest recurs online complementarà l’atenció presencial a la Casa de les Dones.

La plataforma té un caràcter digital per la capacitat d’arribar a un gran nombre de persones i per les necessitats esdevingudes com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 que en moltes ocasions limitava l’aforament de les activitats. La seua estructura està organitzada en espais en els quals s’oferiran diferents cursos o tallers tant en valencià com en castellà.

«Volem arribar a un gran nombre de persones i resoldre totes les limitacions que s’han produït en els darrers mesos degut a la limitació de l’aforament», ha manifestat la regidora Lena Baraza, qui ha indicat que «la intenció és que en un futur a aquesta Escola es puguen expedir certificats formatius».

Entre els espais que es podran trobar a la web destaquen l’espai d’apoderament per a l’Ocupació, l’espai de creixement personal, l’espai TIC, l’espai d’emprenedoria i economia feminista, l’espai d’apoderament col·lectiu, l’espai de noves masculinitats, l’espai artístic i creatiu, l’escola coeducadora per a famílies i l’escola d’igualtat.

La plataforma està dissenyada per a que l’alumnat avance al llarg de les unitats didàctiques de l’itinerari formatiu, així com per a complir les activitats i autoavaluacions corresponents. A més a més, l’equip de la Casa de les Dones realitzarà un acompanyament i respondrà els dubtes.

La inscripció en les diferents activitats s’haurà de realitzar a través d’un formulari online que es podrà trobar a un enllaç disponible a la web de l’Ajuntament de Xàtiva, les xarxes de la Casa de les Dones i el whatsapp. Una vegada emplenat el formulari, es rebrà un correu de confirmació amb les indicacions per a l’accés a la plataforma. Els formularis per als diferents cursos estaran disponibles des d’aquest mateix divendres.

Una mitjana de 365 dones van participar el passat any 2020 en els tallers de l’Escola d’Empoderament, xifra que va ser inclús superior en l’any 2019.

No hay comentarios

Dejar respuesta