Xàtiva acull la II Trobada de la Xarxa “Mai més” de l’Amical Mauthausen

Aquesta Trobada, en la que han participat una quinzena d’instituts valencians, cerca la conservació de la memòria històrica i la sensibilització contra el feixisme

El Gran Teatre de Xàtiva ha acollit aquest divendres la II Trobada de la Xarxa “Mai més”, organitzada per l’Institut Lluís Simarro, i en la que han participat una quinzena d’instituts de la Comunitat Valenciana a més d’estudiants Erasmus procedents de França i Àustria.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha manifestat que “és un estímul que un institut de la nostra ciutat haja impulsat aquesta II Trobada de la Xarxa “Mai Més”, perquè les polítiques de recuperació de la memòria són una prioritat per tal de recuperar el passat i treballar colze a colze amb les associacions i col·lectius per a evitar que la història es torne a repetir”.

La xarxa “Mai més”, impulsada des de l’Amical Mauthausen té entre els seus objectius conservar la memòria històrica de la deportació republicana i prevenir i sensibilitzar contra el feixisme. La xarxa creix a partir del món local de les ciutats, amb projectes amb rostre, als que se sumen altres municipis, entitats i centres educatius del país coordinats per xarxes de l’estat i ciutats i xarxes arreu d’Europa.

L’alcalde de Xàtiva també ha donat l’enhorabona a l’Amical Mauthausen “pel magnífic treball de recuperació de la memòria històrica que es fa des d’aquesta associació i per eixe treball de conscienciació sobre el ressorgiment del feixisme a Europa i també al nostre estat”. Cerdà ha insistit en que “és necessària que aquesta tasca es centre en la gent més jove per a que conega la realitat del que va passar per a que mai més es torne a permetre”.


En Castellà:

Xàtiva acoge el II Encuentro de la Red “Nunca más” de la Amical Mauthausen

Este Encuentro, en el que han participado una quincena de institutos valencianos, busca la conservación de la memoria histórica y la sensibilización contra el fascismo

El Gran Teatro de Xàtiva ha acogido este viernes el II Encuentro de la Red “Nunca más”, organizada por el Instituto Lluís Simarro, y en el que han participado una quincena de institutos de la Comunidad Valenciana además de estudiantes Erasmus procedentes de Francia y Austria.
El alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha manifestado que “es un estímulo que un instituto de nuestra ciudad haya impulsado este II Encuentro de la Red “Nunca Más”, porque las políticas de recuperación de la memoria son una prioridad para recuperar el pasado y trabajar codo en codo con las asociaciones y colectivos para evitar que la historia se vuelva a repetir”.

La red “Nunca más”, impulsada desde la Amical Mauthausen tiene entre sus objetivos conservar la memoria histórica de la deportación republicana y prevenir y sensibilizar contra el fascismo. La red crece a partir del mundo local de las ciudades, con proyectos con rostro, a los que se suman otros municipios, entidades y centros educativos del país coordinados por redes del estado y ciudades y redes en toda Europa.

El alcalde de Xàtiva también ha dado la enhorabuena a la Amical Mauthausen “por el magnífico trabajo de recuperación de la memoria histórica que se hace desde esta asociación y por ese trabajo de concienciación sobre el resurgimiento del fascismo a Europa y también en nuestro estado”. Cerdà ha insistido en que “es necesario que esta tarea se centre en la gente más joven para que conozca la realidad de lo que pasó para que nunca más se vuelva a permitir”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

12 + nueve =