Xàtiva acull aquest divendres una nova edició de la Fira de l’Estudiantat

També es realitzarà una «Holi run» amb motiu del Dia Contra l’Assetjament Escolar, mentre que ahir i hui s’ha reconegut a alumnat i professorat jubilat

Xàtiva,4de maigde 2023.- L’Albereda Jaume I de Xàtiva acull aquest divendres 5 de maig una nova edició de la Fira de l’Estudiantat, la qual es podrà visitar des de les 9:30 fins les 14 hores.

En aquesta fira participaran un total de 25 centres educatius i de formació entre escoles d’Idiomes, instituts, centres de Formació Professional i Universitats. Estaran presents: EFA Torrealedua, IES Dr. Lluís Simarro, IES Josep de Ribera, CIPFP La Costera, IES Sivera Font, CIPFP Luis Suñer Sanchis d’Alzira, UNED, Conservatori Professional de Música Lluís Milan, EFA La Malvesía, IES La Canal de Navarrés, CPFP Marcelino Olaechea d’Alzira, IES Vermellar, Espai Labora de Xàtiva, IES Les Foies, IES Manuel Sanchis Guarner, IES Vallada, IES Porçons, IES Enguera, IES Isabel-Clara Simó, IES Vicente Gandía, IES Moixent, IES Francesc Gil, IES Pou Clar, IES Josep Segrelles i Escola Oficial d’Idiomes de Xàtiva.

Durant el matí es faran exhibicions per part dels diferents centres, com ara una performance del cicle TSEAS (Tècnic d’Ensenyament i Animació Sociesportiva) de l’IES Vallada, una demostració de tall amb motoserra de l’IES La Canal de Navarrés o un taller de falconeria i una demostració d’ús de motoserra de l’EFA La Malvesía.

També es comptarà amb la presència de la Casa de la Joventut, la UPCCA, Europe Direct Comunitat Valenciana i punts d’informació per trobar tota l’oferta informativa i formativa útil i necessària per a la joventut com ara cursos formatius, activitats, tallers, viatges i orientació formativa.

Aquest divendres, a més, es realitzarà altra activitat al Jardí de la Pau per tal de commemorar el Dia Internacional Contra l’Assetjament Escolar. Serà una «holi party» que se celebrarà a partir de les 11 hores, amb la participació de l’alumnat de 5è i 6è de Primària dels diferents centres educatius de Xàtiva.

En l’activitat es repartiran les borses amb pols de colors, i hi haurà animació musical a més de la lectura d’un manifest en contra de l’assetjament per part del Consell Municipal de Xiquetes i Xiquets de Xàtiva.

«És important que l’adolescència, o aquelles persones que estan a punt d’arribar a eixa etapa prenguen consciència d’aquesta problemàtica. Per això s’ha organitzat aquesta marxa anti-bullying que simbolitza la diversitat de la societat, que és la nostra riquesa, i en conseqüència hem d’estar unides i units contra l’assetjament escolar», ha indicat la regidora d’Educació Lena Baraza.

Reconeixements

Durant la setmana de l’educació també hi ha hagut temps per als reconeixements.

Ahir dimecres va tindre lloc a la Casa de Cultura l’entrega dels premis extraordinaris de Primària i Secundària al rendiment acadèmic del curs 2021-2022, on van estar reconeguts una trentena d’alumnes dels diferents centres educatius de la ciutat.

Pel que fa a Primària es va guardonar a Aitana Gutiérrez Sánchez (Attilio Bruschetti), Martina Pitarch Sánchez, Raia Deliyanova Dimitrova i David Ripoll Gómez (La Inmaculada); Irene Pascual Prats i Ferran Marco Albert (Martínez Bellver); Pasqual Ballester Sanhipólito, Ángela Escrihuela Bolinches i Andreu Pinilla Prats (Taquígraf Martí); Darío Franch Pérez, Irene Grau Jurado i Amelia Sáez Roca (Jacinto Castañeda); Gabriela Nikolaeva Bazarska, Aleix Seguí Martínez i María Talón Juárez (Gozalbes Vera); Eva Beniel Grau, Martina Tormo Moll i Marta Aibar Francés (Nuestra Señora de la Seo); i Carla Reig Martín, Diego García Monreal i Guillermo Vicedo Fernández (Claret).

Respecte a Secundària, van ser premiats: Maria Badenes Tomás, Àngela Llàcer Martínez i Paula Sanchis Boluda (IES Lluís Simarro); Alejandro Camús Ferrándiz, Mireia Morcillo Gómez i Héctor Sala Seguí (Nuestra Señora de la Seo); i Carmen Alemán Carretero, Lucia Garcés Hernández i Rebeca Herrero Stefan (Claret).

Hui dijous 4 de maig tindrà lloc a la Casa de Cultura (19:30 hores) l’acte d’homenatge al personal docent jubilat durant l’any 2022, en el qual es reconeixerà a un total de 21 persones.

No hay comentarios

Dejar respuesta