Metges del servei de salut pública del Brasil s’interessen en una visita d’estudi, per l’estructura i organització de la cirurgia programada i la gestió de llits de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.
Una delegació de facultatius del sistema de salut pública del Brasil visita l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva per a un contacte preliminar abans d’estudiar i explorar la forma en la qual s’organitza el circuit de cirurgia programada, la seua hospitalització convencional en aquest centre i la gestió i optimització de llits hospitalaris.
La visita d’estudi forma part de la fase inicial per a la realització d’un estudi sobre 15 hospitals de diverses comunitats autònomes de tot l’estat espanyol. Entre els hospitals que ja han iniciat la seua participació estan el Gregorio Marañón, Porta de Ferro i Móstoles en la Comunitat de Madrid i La Fe de València i es preveu que participen hospitals d’Andalusia i Catalunya entre altres geografies.
L’elecció de l’Hospital Lluís Alcanyís dins de la mostra de centres per a l’estudi, ha sigut realitzada per l’Escola Nacional de Sanitat de l’Institut de Salut Carles III amb seu a Madrid.
Durant la visita prèvia a la inclusió de l’hospital en la investigació es compta amb la col·laboració dels responsables de Quiròfan, Cirurgia i Admissió que aporten les principals fórmules de treball dels seus circuits i processos, la cirurgia major ambulatòria, l’hospitalització per motius de cirurgia programada, així com l’organització per a la millor gestió dels llits disponibles en el centre.
La delegació de facultatius gestors de la sanitat brasilera ve encapçalada per la doctora Claudia Marques Canabrava doctora en Salut Pública, gerent de diversos centres hospitalaris i Cap de la Unitat Funcional d’Hematologia i Oncologia, sent responsable d’oncologia clínica i oncohematología, i d’hospitalització de trasplantaments de medul·la òssia a l’Hospital dones Clíniques de l’estat de Mines Gerais (el Brasil). Marques Canabrava ha dit que ací “ intentem fer el millor en qualitat i eficiència i a causa d’això es té una major demanda” i ha valorat el treball que es realitza en aquest centre hospitalari quant a l’optimització de llits; “disposar d’unitats de preingrés o d’observació facilita la disponibilitat de llits per a la realització de cirurgia” i ha destacat que, lluny de ser una cosa negativa “la llista d’espera quirúrgica resulta un -estimulant- per a continuar creixent en estratègies que optimitzen els llits i recursos disponibles” com es duu a terme a l’Hospital Lluís Alcanyís.
Acompanyant-li en aquest treball està també el doctor Antonio Pazin professor de la Universitat de Sao Paulo, un dels majors hospitals universitaris de la regió que supera en extensió i població la de tota Espanya. Pazin ha destacat que un dels motius pels quals s’ha triat aquest hospital és per tractar-se d’un dels primers d’Espanya que va començar a realitzar cirurgia major ambulatòria “que és un dels nostres majors interessos”.
Des de la Gerència del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent s’ha facilitat aquesta visita d’estudi proposada per l’Institut de Salut Carles III i s’ha reunit diferents responsables assistencials perquè puguen col·laborar a explicar la seua pròpia experiència en cadascuna de les seues àrees.
La delegació d’investigadors ha conclòs que després de l’elaboració de l’estudi moltes de les formes de treball en l’àrea de la gestió de llits i en els programes de cirurgia major ambulatòria poden ser instaurats als seus hospitals resultant innovadores fórmules per al seu sistema nacional de salut pública.
Inicio Salut-Sanitat Una delegació de facultatius de Brasil ha visitat l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva