L’espectacle «Mauthausen. La voz de mi abuelo» arriba demà divendres a les 20 hores al CCX de Xàtiva

La història, que naix d’una declaració real en forma d’entrevista, està protagonitzada per la néta d’un dels supervivents del camp de concentració

Xàtiva,4de maigde 2023.- L’espectacle «Mauthausen. La voz de mi abuelo», de Teatro Trajín, arriba demà divendres 5 de maig a les 20 hores al Centre Cultural de Xàtiva (CCX).

Aquesta proposta naix de la declaració en forma d’entrevista que li van fer l’any 2003 a l’exiliat espanyol Manuel Díaz, supervivent del camp de concentració de Mauthausen, en la qual conta la seua fugida d’Espanya després de la sublevació de Franco i el periple que el va portar a recórrer Europa fins al camp de concentració alemany de Mauthausen, on va estar des de 1940 fins a l’alliberament a finals de la guerra per part de l’exèrcit nord-americà.

«Mauthausen. La voz de mi abuelo» busca transmetre el testimoni real d’un protagonista de la nostra història recent, a partir dels records gravats directament per ell mateix abans de morir, als que dóna vida Inma González, la seua pròpia néta. Es tracta d’un espectacle unipersonal que juga amb l’humor, el clown, la narració oral, el contacontes i el monòleg multipersonatge. Està concebut per a que es coneguen i s’assimilen els horrors de la nostra història contemporània i l’heroisme d’una generació.

El projecte naix en 2018 amb l’estrena d’aquesta obra de la mà d’Inma González, qui té la necessitat de donar-li forma a la història que li va contar el seu avi. L’espectacle va ser candidat als Premis Max 2019 a millor espectacle revelació i millor dramatúrgia revelació. En 2020 va repetir candidatura a millor espectacle revelació. També està recomanat per la Xarxa de Teatres i SAREA. A més a més, ha obtingut el premi a millor espectacle de sala a la Fira de Teatre de Castella i Lleó de Ciudad Rodrigo en 2019, i el premi a millor text i espectacle en el Festival TOC El Puig 2019.

Les entrades es poden aconseguir a la Casa de Cultura.

No hay comentarios

Dejar respuesta