Xàtiva aborda mesures preventives contra l’amenaça yihadista

L’Ajuntament de Xàtiva va albergar, en la vesprada d’ahir, la reunió de la Junta de Seguretat, convocada per l’alcalde Roger Cerdà. A més del primer edil, assistiren el director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (IVASPE), José María Ángel; el primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente i la regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis; a més del comissari de la Policia Nacional, Miguel Ángel Gallut; el capità de la Guàrdia Civil, Antonio Carrillo i l’intendent principal cap de la Policia Local, Antonio Collado, entre altres membres de les forces de seguretat i de la Delegació del Govern.

Seguint la recomanació del president de la Generalitat, Ximo Puig, la Junta de Seguretat va abordar l’estudi d’una sèrie de mesures preventives sobre el risc de l’amenaça yihadista, així com un anàlisi dels riscos per a la població. La idea és planificar mesures que contemplen la seua aplicació en moments de celebració de grans esdeveniments però també la integració d’aquestes mesures preventives en el dia a dia de la ciutat.

D’altra banda, la Junta va avaluar el dispositiu especial de seguretat desplegat durant la passada Fira d’Agost. En aquest sentit, l’alcalde va informar que es varen realitzar i rebre, més de 1.500 trucades telefòniques relacionades directament amb la Fira i més de 2.000 atencions d’informació a la ciutadania. Cerdà també va exposar que s’han dut a terme 306 serveis per part de les forces de seguretat, relacionats amb serveis humanitaris, d’auxili, accidents de trànsit, agressions, baralles, danys, consum de begudes alcohòliques, danys en mobiliari urbà, ocupació irregular de via pública, actes vandàlics, persones malaltes, venda ambulant, extraviaments de persones, conflictes entre particulars, robatoris, obstacles en via publica, etc. Respecte al funcionament del 112, es van atendre 65 emergències relacionades amb serveis de seguretat i sanitaris.

Pel que fa al trànsit, l’alcalde va destacar el descens de la instrucció d’expedients sancionadors (s’han posat 118 multes) i de retirades de vehicles per part de la grua (només 37), donat que era un any especialment sensible pels canvis produïts en l’organització del recinte de la Fira i l’ampliació de carrers.

Finalment, Cerdà va traslladar als representants de la delegació del Govern una petició per tal que la Policia Nacional puga incrementar el nombre dels seus efectius a Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × 1 =