Medi Ambient posa en marxa un programa lúdic- educatiu a la Cova Negra

La regidoria de Medi Ambient de Xàtiva, encapçalada per Pilar Gimeno, ha posat en marxa un programa educatiu per difondre el patrimoni històric, cultural i natural del paratge natural municipal de la Cova Negra entre els escolars de Xàtiva.

Com ha assenyalat Gimeno, “som conscients de l’alt valor ambiental que tenen els nostres paratges naturals i per això treballem intensament en la seua conservació, però també volem adquirir el compromís de divulgar este patrimoni i fomentar el seu respecte i estima. En este sentit considerem que la millor manera de fer-ho és la posada en marxa de programes com este adreçat als més menuts”.

Les activitats, finançades per la regidoria, estan adreçades al tercer cicle de Primària i primer cicle de Secundària i es duran a terme quan ho sol·liciten els centres de la ciutat, principalment durant el segon trimestre del curs escolar. Es tracta de visites a la Cova Negra teatralitzades i dirigides per 2 personatges, Mirtillo i Belluset. La proposta lúdic-educativa mostrarà, mitjançant tècniques d’interpretació del patrimoni, la Casa de la Llum, el jaciment arqueològic de la Cova Negra, el riu i el seu bosc de ribera, la infraestructura hidràulica que abasteix la ciutat i la fauna i flora de la zona.

La iniciativa està coordinada per l’ONG Interpreta Natura, una entitat creada amb la finalitat d’impulsar projectes compromesos amb la conservació i divulgació del patrimoni natural i cultural mitjançant tècniques d’interpretació del patrimoni.

No hay comentarios

Dejar respuesta

2 × cinco =