‘Un estiu devastador’ es presenta hui dijous a la Casa de Cultura de Xàtiva

La Casa de Cultura de Xàtiva acull hui dijous a les 20 hores la presentació del llibre ‘Un estiu devastador’, on estaran presents el seu autor Guillem Cortès, l’editor del llibre Vicent Olmos i el regidor de Memòria Històrica, Alfred Boluda.

‘Un estiu devastador’ (Editorial Afers) narra les vivències d’una persona de la quinta del biberó, amb una reconstrucció de l’època de la República i la guerra a Sueca. “Es tracta d’una reflexió general sobre la necessitat de recuperar la memòria històrica i aconseguir una societat més sana”, explica el regidor Boluda.

Investigació de la memòria històrica de Xàtiva

D’altra banda, el regidor de Memòria Històrica ha recordat que ja estan disponibles les bases per als Premis d’Investigació sobre la Memòria Històrica a Xàtiva, sent la data límit per a presentar els treballs el proper 1 de juliol.

Aquestes bases fan referència a activitats que es duguen a terme entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2018, i la quantitat destinada per als treballs escollits és d’un total de 2.000 euros.

Les bases per a presentar-se poden trobar-se a la pàgina web de l’Ajuntament, i la comissió avaluadora puntuarà entre d’altres el currículum, la originalitat o l’aportació del treball i la metodologia a emprar.

Els Premis tenen l’objectiu de valorar la realització d’activitats commemoratives, de recerca i difusió de la memòria històrica de la lluita per la democràcia a Xàtiva entre els anys 1931 i 1980, fent especial esment a les víctimes de la guerra civil i del franquisme.

1 Comentario

  1. «Victimes de la guerra civil i el franquisme». Clar, en Xativa, els rojos no van matar-ne a cap. Només cincuanta persones. Per no contar tot lo que van robar i el patrimoni que van destruir.

Dejar respuesta

dieciseis − 12 =